eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
II. Erzsébet királynő hagyományos trónbeszédével megnyitja az új brit parlament első törvényalkotási évadját a londoni Westminster-palota felsőházi üléstermében 2019. december 19-én. Az egy héttel korábbi előrehozott választáson a Boris Johnson miniszterelnök vezette, 2010 óta kormányzó Konzervatív Párt győzelmet aratott, és az eddigi kisebbségi kormányzás után kényelmes, 80 fős többséget szerzett a londoni alsóházban.
Nyitókép: MTI/AP/PA pool/Aaron Chown

Különleges beszéd - ezt üzeni a brit királynő

II. Erzsébet csak különleges esetekben intéz rendkívüli beszédet nemzetéhez. A brit sajtó már tudni véli, miről lesz szó vasárnap.

Összefogásra kéri a nemzetet és harcba hív a koronavírus-járvány ellen II. Erzsébet vasárnap esti rendkívüli beszédében - írja a Blikk a The Daily Mail cikkét idézve.

Mint írják: a britek királynője csak különleges helyzetekben tart rendkívüli beszédet, eddig mindössze négyszer tette ezt: az 1991-es öbölháború idején, Diana hercegnő 1997-es halálakor, az anyakirálynő elhunytakor és uralkodása ötvenedik évfordulóján.

A beszédben a királynő várhatóan az egészségügyi dolgozóknak és mindazoknak is köszönetet majd, akik felvették a harcot a járvány ellen, és a dicsérettel sem fog fukarkodni - közölték a szöveg ismerői.

A királynő beszédét a Windsor-kastélyban rögzítették, a járvány kirobbanása után itt különítették el a királyi családot, hogy a veszélyeztetett korban lévő 93 éves II. Erzsébet és férja, a 98 éves Fülöp herceg biztonságban legyenek. A beszédet helyi idő szerint este nyolckor (magyar idő szerint kilenckor) valamennyi brit közszolgálati televízió- és rádiócsatorna sugározza majd.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×