eur:
393.38
usd:
367.98
bux:
67100.19
2024. április 26. péntek Ervin
Prága, 2020. március 11.Védőmaszkot viselő férfi fényképez Prága óvárosában 2020. március 11-én. MTI/AP/Petr David Josek
Nyitókép: Védőmaszkot viselő férfi fényképez Prága óvárosában 2020. március 11-én. Csehországban eddig 64 személynél diagnosztizálták az új koronavírusos fertőzést, kórházakban és nyugdíjasotthonokban egy napja már látogatási tilalom van. MTI/AP/Petr David Josek

Csehországban már a könnyítéseket tervezik

Andrej Babis cseh miniszterelnök nem zárja ki, hogy a cseh kormány már húsvét előtt enyhíthetne a jelenlegi korlátozásokon, és engedélyezhetné újabb boltok kinyitását, illetve néhány sporttevékenységet.

A Právo című lapban megjelent interjúban a miniszterelnök hangsúlyozta: a kormány hétfőn foglalkozik ezzel a témával, de alapvetően minden attól függ, hogyan alakul a koronavírus-járvány Csehországban és a világban.

"Szeretném, ha minél hamarabb visszatérhetnénk a normális élethez. Már hétfőn foglalkozni fogunk néhány üzlet, például a villamossági, a papír- és cipőboltok újranyitásával.

Mérlegeljük, hogy engedélyezzük a szabadtéri sporttevékenységet, például a kerékpározást, a futást, a korcsolyázást, teniszt, csónakázást és másokat"

- sorolta a kormányfő a Právoban.

Csehországban április 11-ig szükségállapot van érvényben. A kormány javasolta a képviselőháznak, hogy ezt újabb harminc nappal hosszabbítsák meg. Az ellenzéki pártok a javaslatot elutasítják, és csak április végéig hajlandóak meghosszabbítani a szükségállapotot. A kormányfő az interjúban megismételte, hogy hajlandó a kompromisszumra.

Szombat reggelre Csehországban 74-re emelkedett a Cbetegségből kigyógyultak száma, míg az áldozatoké 56-ra, ami hárommal több, mint egy nappal korábban - olvasható az egészségügyi minisztérium honlapján megjelent legfrissebb statisztikában.

A fertőzöttek száma 4194, tehát 332-vel több, mint péntek reggel, ami az utóbbi hét napban a legmagasabb növekmény. Ugyanakkor tény, hogy pénteken 6889 laboratóriumi tesztet végeztek el, ez a tesztelés kezdete óta a legmagasabb napi szám. Az összes tesztek száma 74 170-re emelkedett.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter szerint

a cél az, hogy a napi tesztek száma tízezerre emelkedjen.

A cseh kórházakban jelenleg 380 koronavírussal fertőzött személyt kezelnek, ebből 87 esetben a betegség lefolyása súlyosnak minősíthető. A tárca kimutatása szerint a kórházakból eddig összesen 173 embert engedtek ki, ezek egyrészt a gyógyultak, másrészt pedig azok, akiknek javult az állapotuk, és ezért házi karanténba helyezték őket az orvosok.

Andrej Babis a Právoban azt mondta, hogy Csehországnak jelenleg mint

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×