eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Közlekedési rendőr autóst ellenőriz az erdélyi Csíkszeredában 2020 március 26-án. A részleges kijárási tilalmat szigorították Romániában. Március 25-én 12 órától csak azok hagyhatják el lakásukat, akiknek munkahelyi kötelezettségeik, gyógykezelésük, rászoruló hozzátartozójuk ellátása, vagy a legszükségesebb árucikkek beszerzése miatt ez elkerülhetetlen. Minden esetben a munkáltató által kibocsátott igazolást vagy saját felelősségre kiállított nyilatkozatot kell felmutatni a lakás elhagyására magyarázatot kérő rendfenntartóknak.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Vesztegzár alá helyeztek kilenc települést Romániában

E területről való az összes fertőzött több mint negyede. Az intézkedés a rendkívüli állapot végéig tart.

Vesztegzár alá helyezték Romániában hétfőn a rendkívüli állapot idejére a koronavírus-járvány gócpontjává vált Suceava városát és nyolc szomszédos községet.

A rendkívüli állapot idején intézkedő Marcel Vela belügyminiszter hétfőn késő este ismertette erről szóló katonai rendeletét, amellyel a fertőzés továbbterjedését akarják megelőzni. A karantén idején a lezárt térség határait csak a hatóságok és a város áruellátását biztosító, illetve közműveit üzemeltető személyek léphetik át.

Suceava megye többi települését "biztonsági térséggé" nyilvánították, amelyre valamivel enyhébb, de az országos kijárási szabályoknál szigorúbb korlátozásokat vezettek be.

A hétfő esti sajtóértekezleten Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár elmondta: a Romániában eddig beazonosított 2106 fertőzött közül 593-an suceavaiak.

Suceaván és környékén nem sokkal azt követően rendelték el a vesztegzárat, hogy a koronavírus-járvány romániai áldozatainak száma hirtelen 65-re emelkedett, miután a suceavai megyei kórház 13 múlt héten elhunyt volt pácienséről hétfőn bebizonyosodott: ők is megfertőződtek koronavírussal.

A több mint százezer lakosú bukovinai település megyei kórházában eddig 181 egészségügyi alkalmazottról és legalább 60 betegükről bizonyosodott be,

hogy elkapta a fertőzést az időközben leváltott kórházvezetés hanyagsága és elhibázott intézkedései miatt.

Egyebek mellett a több mint húsz halálos áldozatot követelő suceavai egészségügyi válság miatt kényszerült lemondásra múlt héten Victor Costache korábbi egészségügyi miniszter is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×