eur:
392.67
usd:
366.38
bux:
66787.35
2024. április 26. péntek Ervin
Padon ülve, mobiltelefonján beszél egy védőmaszkot viselő ételfutár New Yorkban 2020. március 20-án. Az új típusú koronavírus rendkívül gyors terjedése miatt Donald Trump amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította New York államot, és elrendelte a szövetségi segítségnyújtást a keleti parti tagállamnak.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Foley

Már csaknem kétszer annyi amerikai koronavírusosról tudni, mint kínairól

Döbbenetes módon terjed az új koronavírus a tengerentúlon, igaz, a halálozás mértéke alacsonyabb, mint Európában vagy Ázsiában.

Hétfőn eddig Dél-Koreában haltak meg a legtöbben az új koronavírus-fertőzésben a világon, igaz, a legtöbb országban csak később közölnek friss információkat - derül ki a Worldometers statisztikai adataiból.

Kínából, az Egyesült Államokból és Mexikóból azonban már jöttek friss számok, ezekből kiderül, hogy a legtöbb frissében fertőzött amerikai, 275-en vannak, az Egyesült Államok fertőzöttjeinek száma ezzel már 142 735 - ez csaknem kétszerese a kínai adatnak -, csaknem 2500-an pedig már meghaltak.

A súlyos állapotban lévő betegek számában azonban az Egyesült Államokat közben megelőzi Olaszország, Spanyolország, Franciaország és Irán is.

Kínában a hivatalos adatok szerint "csak" négyen haltak meg kedden, és összesen 31 új fertőzött van - Dél-Koreában kétszer ennyi.

Nyugati szomszédunknál, Ausztriában közben aggasztóak a számok, 170 új koronavírusost regisztráltak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×