eur:
395.44
usd:
372.09
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Abderrahim, egy 55 éves utcai árus fügefalevélből fabrikált védőmaszkot visel az új koronavírus elleni védekezésképpen a marokkói Rabat óvárosában, a medinában 2020. március 18-án.
Nyitókép: MTI/AP

Marokkóban rendkívüli közegészségügyi helyzetet vezetnek be

Lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be, a polgárok kizárólag élelmiszer- vagy gyógyszervásárlás céljából hagyhatják el otthonaikat, és csak a hatóságok engedélyével kereshetik fel a munkahelyeiket, a nyilvános terek látogatását pedig teljesen betiltották.

A rendkívüli intézkedés helyi idő szerint péntek este lép életbe. Bezárt minden mecset, iskola, kávézó és étterem, betiltották a sport- és kulturális rendezvényeket, továbbá töröltek minden nemzetközi repülőjáratot. Hangosbemondóval ellátott gépkocsikkal pásztázzák a marokkói városokat, arra kérik a polgárokat, hogy ne tegyék ki a lábukat otthonról. A tömegközlekedési eszközöket és a piacokat fertőtlenítik.

Az észak-afrikai országban 63 fertőzött van, és ketten haltak bele a kórba. A betegek zöme külföldről érkezett, és terjesztette el a Covid-19-et.

A marokkói rendőrség legalább tucatnyi embert vett őrizetbe a koronavírussal kapcsolatos hamis hírek terjesztése miatt, köztük egy nőt, aki a YouTube videómegosztón azt állította, hogy nem létezik koronavírus okozta betegség. Kényszerintézkedést alkalmaztak azokkal szemben is, akik bírálták a gyülekezés korlátozására vonatkozó hatósági rendeleteket, és az utasítások figyelmen kívül hagyására szólítottak fel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 20:19
×
×
×
×