INFORÁDIÓ 
2021. január 19. kedd
Márió, Sára

róma

olaszország

koronavírus

Róma, 2016. szeptember 22.A restaurált Spanyol lépcső a Trinitá dei Monti templommal Rómában 2016. szeptember 22-én. A monumentális lépcsősort ezen a napon nyitják meg a nagyközönség előtt. Az 1723 és 1726 között Francesco De Sanctis római építész által emelt lépcső csaknem egy éven át tartó felújítási munkálatait a Bulgari luxusékszercég finaszírozta.  (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)

Olaszország népe kedélyjavító szokást honosított meg

Infostart

Minden este 6-kor kitárulnak az ablakok, 9-kor pedig fényesek lesznek.

Olaszország, legfőképp pedig Róma népe számos új "flashmob"-szerű szokást talált ki. Az Infostart egyik olvasója beszámolt az egyik olyanról, amihez egyre többen csatlakoznak:

  • este 6-kor kinyitják az ablakot, és énekelni kezdenek, azt, ami éppen eszükbe jut, de ha van valami közkedvelt dal, akkor a "nótafa" nyer, és annak a nótáját éneklik, aki a legjobban, leghangosabban énekel
  • este 9-kor az ablakok aztán becsukódnak, mert mögöttük gyertyát gyújtanak, ezzel fejezik ki az együvé tartozást az emberek.
Róma, 2020. március 16.
Fénnyel jelelnek emberek egy római lakóház ablakaiból 2020. március 15-én. Az új típusú koronavírus terjedésének megfékezésére az országban elrendelt kijárási tilalom miatt az otthonukban rekedt olaszok a szolidaritás jegyében villámakciókat szerveznek az internetes közösségi portálokon, például bizonyos időpontokban megjelennek az ablakukban vagy erkélyükön, hogy énekeljenek, tapsoljanak vagy egyszerűen csak integessenek egymásnak.
MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami
Fénnyel jelelnek emberek egy római lakóház ablakaiból 2020. március 15-én. Az új típusú koronavírus terjedésének megfékezésére az országban elrendelt kijárási tilalom miatt az otthonukban rekedt olaszok a szolidaritás jegyében villámakciókat szerveznek az internetes közösségi portálokon, például bizonyos időpontokban megjelennek az ablakukban vagy erkélyükön, hogy énekeljenek, tapsoljanak vagy egyszerűen csak integessenek egymásnak. MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Di Meo
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018