eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Róma, 2016. szeptember 22.A restaurált Spanyol lépcső a Trinitá dei Monti templommal Rómában 2016. szeptember 22-én. A monumentális lépcsősort ezen a napon nyitják meg a nagyközönség előtt. Az 1723 és 1726 között Francesco De Sanctis római építész által emelt lépcső csaknem egy éven át tartó felújítási munkálatait a Bulgari luxusékszercég finaszírozta.  (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Di Meo

Olaszország népe kedélyjavító szokást honosított meg

Minden este 6-kor kitárulnak az ablakok, 9-kor pedig fényesek lesznek.

Olaszország, legfőképp pedig Róma népe számos új "flashmob"-szerű szokást talált ki. Az Infostart egyik olvasója beszámolt az egyik olyanról, amihez egyre többen csatlakoznak:

  • este 6-kor kinyitják az ablakot, és énekelni kezdenek, azt, ami éppen eszükbe jut, de ha van valami közkedvelt dal, akkor a "nótafa" nyer, és annak a nótáját éneklik, aki a legjobban, leghangosabban énekel
  • este 9-kor az ablakok aztán becsukódnak, mert mögöttük gyertyát gyújtanak, ezzel fejezik ki az együvé tartozást az emberek.
Róma, 2020. március 16.
Fénnyel jelelnek emberek egy római lakóház ablakaiból 2020. március 15-én. Az új típusú koronavírus terjedésének megfékezésére az országban elrendelt kijárási tilalom miatt az otthonukban rekedt olaszok a szolidaritás jegyében villámakciókat szerveznek az internetes közösségi portálokon, például bizonyos időpontokban megjelennek az ablakukban vagy erkélyükön, hogy énekeljenek, tapsoljanak vagy egyszerűen csak integessenek egymásnak.
MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami
Fénnyel jelelnek emberek egy római lakóház ablakaiból 2020. március 15-én. Az új típusú koronavírus terjedésének megfékezésére az országban elrendelt kijárási tilalom miatt az otthonukban rekedt olaszok a szolidaritás jegyében villámakciókat szerveznek az internetes közösségi portálokon, például bizonyos időpontokban megjelennek az ablakukban vagy erkélyükön, hogy énekeljenek, tapsoljanak vagy egyszerűen csak integessenek egymásnak. MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×