eur:
393.24
usd:
367.33
bux:
65863.72
2024. április 23. kedd Béla
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Tanács brüsszeli épületében tart tájékoztatón 2020. március 16-án, a G7 országok vezetőivel folytatott videómegbeszélés után. Von der Leyen közölte: a bizottság harminc napos beutazási korlátozásra szólítja fel az európai uniós tagállamok vezetőit a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Beutazási tilalmat javasol Brüsszel

Harminc napos beutazási korlátozás elrendelésére szólította fel az európai uniós tagállamok vezetőit a koronavírus-járvány terjedésének lassítása céljából az Európai Bizottság, ezen időszak alatt kizárólag azok léphetnének be harmadik országokból a közösség területére, akik esetében ez elengedhetetlen.

Ursula Von der Leyen, a brüsszeli testület elnöke a G7-országok vezetőivel tartott videókonferenciáját követő sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a javasolt tilalom kezdetben harminc napig tartana, de a meghosszabbítása sincs kizárva. Kivételt képeznének a korlátozás alól a diplomaták, az áruszállítók, a szomszédos országokból ingázók, az EU-állampolgárok családtagjai, továbbá a hosszú távú tartózkodási engedéllyel rendelkezők.

"Minél kevesebbet utazunk, annál hatékonyabban tudjuk feltartóztatni a vírust"

- fogalmazott.

Hozzátette, a beutazási tilalom hatékonyságának növelése érdekében hasonló intézkedéseket kell foganatosítania a schengeni övezet azon négy országának (Izlandnak, Liechtensteinnek, Norvégiának és Svájcnak) is, melyek nem tagjai az EU-nak.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke ugyancsak a nem szükségszerű utazások mérséklésének fontosságát hangoztatta, azonban ő is leszögezte, hogy fenn kell tartani az áruk szabad mozgását, az egészségügyi rendszereknek pedig fel készülniük az elkövetkező hetek kihívásaira.

"Egy igen komoly válsággal nézünk szembe, amely hosszú ideig fog tartani" - mondta.

A volt belga miniszterelnök bejelentette, hogy kedden videoértekezletet tartanak a tagországok állam-, illetve kormányfőinek részvételével, és ezen hivatalosan is javaslatot fog tenni ezen intézkedések elrendelésére.

Sajtóértesülések szerint az Európai Bizottság szakemberei úgy látják, hogy ha a javaslatot elfogadják a döntésben egyedül illetékes nemzeti hatóságok, akkor nem lesz többé szükség a schengeni belső határellenőrzések szigorítására.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×