eur:
392.75
usd:
367.66
bux:
66250.23
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Budapest Airport és a hatóságok által életbe léptetett fokozott egészségügyi ellenőrzéshez társuló fertőtlenítés bemutatója a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. február 5-én. A repülőtéren eddig csaknem 900 olyan utas szűrését végezték el a koronavírus-járvány miatt, akik közvetlen járattal érkeztek Kínából Budapestre.
Nyitókép: Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírus - Ezt kell tudni a repülők fertőtlenítéséről - videó

Bár a koronavírus-járvány miatt folyamatosan zuhan a légi közlekedés kihasználtsága, a légitársaságok igyekeznek eloszlatni a megmaradt utasokban felmerülő, a gépek járványvédelmi biztonságosságával kapcsolatos aggályait. A Qatar Airways meg is mutatta, hogyan zajlik a gépek megszigorított tisztítása és fertőtlenítése.

Járványvédelmi okokból minden légitársaság megszigorította a repülőgépek fedélzetének takarításával és fertőtlenítésével kapcsolatos intézkedéseit. Társaságonként változik, hogy a járatok közötti fordulóidőben, annak időtartamától függően, éjszakánként (avagy naponta legalább egyszer), illetve hosszabb időközönként mely műveleteket kell végrehajtania a takarítószemélyzetnek - írta az airportal.hu.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) közlése szerint egyébként a repülés a koronavírus-járvány tekintetében is az egyik legbiztonságosabb közlekedési mód. Az újabb típusú repülőgépek fedélzetén a levegő minden második-harmadik percben kicserélődik.

A repülőgépek légkondicionáló rendszere modern HEPA-szűrőkkel van felszerelve, amelyek

képesek kiszűrni a levegőben lévő kórokozók (baktériumok, mikrobák és vírusok) 99,9 százalékát.

Az utastérben minden olyan felületet áttörölnek, amellyel az utasok kontaktusba kerülnek, különös tekintettel a kihajtható az asztalokra, a karfákra, az övcsatokra, az ülések zsebeire, az érintőképernyőkre és az ablakokra.

A Qatar Airways videóban mutatta meg, hogyan változott a takarítási protokollja a járványvédelem miatt:

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×