eur:
389.14
usd:
363.17
bux:
68045.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A NASA Earth Observatory által 2019. augusztus 24-én közreadott térkép a brazíliai erdőtüzekről a Terra és az Aqua MODIS műholdak által 2019. augusztus 15. és 19. között megfigyelt területeken. A látható és infravörös tartományban működő képalkotó műszeregyüttes, a VIIRS (Visible Infrared Imager Radiometer Suite) által készített éjszakai felvételen a tüzet a narancssárga színek jelzik, a városok fehérek, az erdős területek feketék, a trópusi szavannák szürke színűek. Az Amazonas vidékén napok óta súlyos erdőtüzek pusztítanak a magas hőmérséklet, a csapadékszegény időjárás, a szárazság, valamint az erdőirtások miatt.
Nyitókép: MTI/EPA/A NASA Earth Observatory

Amíg sztrájkoltak a rendőrök, elszabadult a brazil pokol

Alacsony a rendőrök fizetése, ezért kezdtek a tiltakozás e formájába - a gyilkosoknak sem kellett több.

Megötszöröződött két nap alatt a gyilkosságok száma az északkelet-brazíliai Ceara államban, ahol a katonai rendőrség fizetésemelést követelve sztrájkba lépett - jelentette helyi idő szerint pénteken a Brasil hivatalos hírügynökség.

Az 51 emberölést szerdától péntek reggelig követték el, ez a szám a Cearában az év eleje óta elkövetett átlagoson napi hat emberölés ötszöröse - közölte a hírügynökség az állam biztonsági szerveire hivatkozva.

Jair Bolsonaro elnök pénteken katonákat és nemzeti gárdistákat küldött a cearai biztonság erősítésére.

A rendőrök a héten döntöttek a sztrájkról, miután a béremelésről tartott tárgyalások nem jártak eredménnyel.

Helyi sajtóértesülések szerint a katonai rendőrség tíz zászlóalját vették ostrom alá fegyveres és maszkot viselő rendőrök, rendőrségi autókat loptak el és intézményeket is megrongáltak. Több mint 300 katonai rendőr ellen indult eljárás útzárak emelésében, illetve rongálásokban való részvétel gyanújával.

A 8,8 millió lakosú Cerea államot egy éve több mint 200 támadás bénította meg, akkor bűnözői csoportok tiltakoztak az állami börtönök fogva tartási körülményeinek súlyosbodása miatt.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×