eur:
392.2
usd:
366.64
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Bécs új főpályaudvara (Hauptbahnhof Wien) 2014. október 16-án. A pályaudvar építését 2009-ben kezdték el a korábbi déli pályaudvar helyén. A nemzetközi forgalom előtt teljes egészében 2015 decemberében nyílik meg, a Budapestről érkező vonatok is itt állnak majd meg.
Nyitókép: MTI/Filep István

Buszra ülteti utasait az osztrák vasút Hegyeshalomnál

A Mávinform információi szerint az osztrák vasút nem fogad és nem indít vonatokat Hegyeshalomnál.

Parndorf és Zurndorf között az RJX62-es számú vonat kamionnal ütközött. Az osztrák vonalon jelentősen nő a menetidő.

Az rj64-es számú müncheni vonat utasait Hegyeshalomtól Bécsig pótlóbuszokkal szállítja el az osztrák vasút. Bécs felől az rj61-es vonat utasai pótlóbuszokkal érkeznek Hegyeshalomra, onnan a Keleti pályaudvarig rj vonattal utazhatnak. A Keleti pályaudvarról 15:40-kor München felé induló rj68-as vonat a belföldi szakaszon két FLIRT motorvonattal közlekedik. Útközben azonban egy alkalmas állomáson az utasok átszállnak majd egy Hegyeshalom felől érkező üres vonatszerelvénybe, azzal folytatják útjukat.

A Bécs felől érkező vonatok jelentős késésével kell számolni. A Budapest-Keleti pályaudvarról induló nemzetközi vonatok Hegyeshalomnál várakoznak majd. A Győr és Bécs közötti EuRegio vonatjáratokat nem érinti a korlátozás, de hosszabb menetidővel közlekednek - közölte a Mávinform.

Frissítés, 16:10: Az osztrák vasút 16 órától már fogad és indít vonatokat Hegyeshalom határállomásnál. A Bécs felől érkező vonatok még késéssel várhatók hazánk területére, a menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan, késő este, illetve csütörtök hajnalra állhat helyre - közölte a Mávinform.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×