eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Védőmaszkot viselő kisfiú a pekingi vasútállomáson 2020. január 25-én, a kínai holdújév első napján. Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma 41-re nőtt, ebből 39 haláleset a járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban lévő Vuhan városban történt. A fertőzöttek száma 1287-re emelkedett Kínában.
Nyitókép: Vu Hong

Koronavírus: így oldják meg 180 millió diák oktatását

Kínában szervezhették meg a világ legnagyobb távoktatási platformját.

Hétfőn kezdődött volna meg a tanítás Kínában, de a koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották az iskolakezdést. A hatóságok azt kérik, hogy lehetőleg mindenki maradjon otthon, ezzel is megakadályozva az eddig 1800 halálesetet okozó vírus terjedését.

Az országban gondoskodtak arról is, hogy a diákok ne maradjanak oktatás nélkül. Az általános iskolai órákat az egyik állami tévécsatornán sugározzak, a felhő alapú oktatási platformmal pedig a középiskolásokat célozták meg, akik 12 tantárgyból vehetnek összesen 169 leckét az első héten – írja a Qubit.

A projektet támogatja a három legnagyobb internetszolgáltató, a China Mobile, a China Unicom és a China Telecom, valamint a legnagyobb techcégek, azaz a Huawei, a Baidu és az Alibaba. A platformhoz 90 terabyte-os sávszélességet és hétezer szervert biztosítanak, hogy akár ötvenmillió diák használhassa. Emellett hatszázezer tanár regisztrált az Alibaba Dingtalk nevű élővideós szolgáltatására, hogy online órákon oktasson.

A koronavírussal kapcsolatos friss híreinket ITT találja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×