eur:
394.22
usd:
369.41
bux:
65294.16
2024. április 19. péntek Emma
Dublin, 2018. július 19.2018. július 12-én a dublini repülőtéren készített kép a Ryanair ír diszkont légitársaság egyik leszálló repülőgépéről. A Reuters értesülései szerint július 25-én és 26-án több mint 600 járatát törli az ír fapados légitársaság, mert alkalmazottai egy jelentős része sztrájkot kezdeményezett a silány munkakörülmények és a cég kicsinyessége miatt.  A hírügynökség szerint elsősorban belga, portugál és spanyol légiutas-kísérők tervezik a sztrájkot, ami miatt a Ryanair elővigyázatosságból járatai 12 százalékát törölte a menetrendből. A lépés mintegy 50 ezer utast érint. (MTI/EPA)
Nyitókép: MTI/EPA

Pánik a Ryanair-gépen: "azt hittük, meghalunk"

Életük legrémesebb repülésén vannak túl azok a magyarok, akik a Ryanairrel utaztak Budapestről Edinburgh-be.

A pánikról először egy 27 éves skót férfi számolt be a The Scottish Sunnak. Azt mondta, ez volt a „pokol járata”, mert többen rosszul lettek, egy 17 éves lányt pedig újra kellett éleszteni.

A repülőgépen több magyar is utazott, egyikük először egy pánikoló és zokogó stewardessre kapta fel a fejét. A Blikknek elmondta, annyit látott, hogy lefektetnek valakit a székek közé, majd elkezdik újraéleszteni. Aztán a hatalmas turbulencia miatt mindenkinek vissza kellett ülnie a székébe, visszacsatolták a lányt is. Ekkor újabb ember lett rosszul, őt oxigénpalackra kötötték.

Egy másik magyar utas azt mondta, ő sem érezte jól magát az út alatt. A felszállás után másfél órával elkezdett fájni a feje, rossz volt a közérzete, és a közelében valaki elájult. A légiutas-kísérők hoztak egy defibrillátort és oxigénpalackot, és azt kérték, ha utazik orvos a gépen, az menjen segíteni.

Semmiről nem tájékoztatta az utasokat a személyzet, arról sem, hogy vélhetően a vészhelyzet miatt a viharos, 100 kilométer/órás szélben a szoksásonál sokkal gyorsabban szállt le a gép, emiatt pánik tört ki a fedélzeten.

"Sosem volt még ilyen halálfélelmem, pedig már rengetegszer repültem. A pilóta többször nagy gázt adott és húzta fel-le a gépet, mindenki imádkozott, azt hittük, meghalunk, pokoli volt" – mondta az egyik magyar utas.

A lapnak nyilatkozó repülési szakértő szerint ha a fedélzetről elszökött volna az oxigén, minden utasnak rosszul kellett volna lennie, nemcsak néhány embernek. Ráaádsul a gép azóta is folyamatosan repül.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×