INFORÁDIÓ
2021. július 24. szombat
Kincső, Kinga

németország

halle

berlin

Lőfegyver ütötte lyukakról készít felvételt egy operatőr Karamba Diaby, a Német Szociáldemokrata Párt, az SPD szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselője választókerületi irodájánál Hallében 2020. január 20-án, miután hajnalban ismeretlen elkövető tüzet nyitott az üvegtáblára. Személyi sérülés nem történt. Az 1985 óta Németországban élő, szenegáli származású politikus számos alkalommal kapott már halálos fenyegetéseket, és többször inzultálták hallei irodájában.

Atrocitások Németországban, lövés és szennyezett méz

Infostart / MTI

Rálőttek egy német parlamenti képviselő választókerületi irodájára Halléban. Gyomirtóval szennyezett mézzel öntötte le szerdán a német mezőgazdasági minisztérium berlini épületének lépcsőjét.

Rálőttek egy német parlamenti képviselő választókerületi irodájára Halléban. Karamba Diaby, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőjének irodájára szerdára virradóra adtak le lövéseket. A földszinti, utcára nyíló helyiség portáljának üvegét öt helyen törték át a lövedékek. A duplafalú üveg második rétegén nem hatoltak át. Az ismeretlen elkövető ellen indított nyomozás első megállapítása szerint úgynevezett airsoft légfegyvert használhattak a bűncselekményhez.

A szenegáli származású szociáldemokrata politikus számos alkalommal kapott már halálos fenyegetéseket, és többször inzultálták az egykori NDK területén fekvő Halléban működő irodájában. A lőfegyveres támadás azonban az erőszak új, eddig ismeretlen szintjét jelenti - kommentálta az esetet a képviselő. Karamba Diaby 2008 óta tagja az SPD-nek, és 2013 óta a Bundestagnak. Eredeti szakmája vegyész, diplomáját a hallei egyetemen szerezte, 1985-ben költözött német földre, az akkori NDK-ba.

Gyomirtós méz Berlinben

Gyomirtóval szennyezett mézzel öntötte le szerdán a német mezőgazdasági minisztérium berlini épületének lépcsőjét egy német méhész házaspár, hogy így tiltakozzon a növényvédőszerek egyik vitatott összetevőjének használata ellen.

Sebastian és Camille Seusing egy vödörnyit locsolt ki a minisztérium lépcsőjére abból a nagy mennyiségű glifozáttal szennyezett mézből, amely a vitatott szerrel kezelt szántóföldek közelében lévő brandenburgi méhészetükből származik.

A párnak 4 tonnányi mézet kellett megsemmisítenie, ez nagyjából 60 ezer euró veszteséget jelent, ami veszélyezteti a megélhetésüket.

Seusingék felszólították Julia Klöckner mezőgazdasági minisztert, hogy tegyen többet a glifozát virágos növényeken való alkalmazásának megakadályozásáért. A környezetvédők - a német Bayer vegyipari óriás által forgalmazott Roundup nevű gyomirtóban megtalálható - glifozát azonnali betiltását követelik, aggódva, hogy annak használata a méhek és egyéb rovarok populációnak hanyatlását okozhatja. A német kormány ígéretet tett arra, hogy idén megkezdi a glifozát fokozatos kivonását a forgalomból, és 2023 végére teljesen beszünteti a szer használatát.

Nyitókép: MTI/EPA/Jens Schlüter
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018