eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk
Lőfegyver ütötte lyukakról készít felvételt egy operatőr Karamba Diaby, a Német Szociáldemokrata Párt, az SPD szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselője választókerületi irodájánál Hallében 2020. január 20-án, miután hajnalban ismeretlen elkövető tüzet nyitott az üvegtáblára. Személyi sérülés nem történt. Az 1985 óta Németországban élő, szenegáli származású politikus számos alkalommal kapott már halálos fenyegetéseket, és többször inzultálták hallei irodájában.
Nyitókép: MTI/EPA/Jens Schlüter

Atrocitások Németországban, lövés és szennyezett méz

Rálőttek egy német parlamenti képviselő választókerületi irodájára Halléban. Gyomirtóval szennyezett mézzel öntötte le szerdán a német mezőgazdasági minisztérium berlini épületének lépcsőjét.

Rálőttek egy német parlamenti képviselő választókerületi irodájára Halléban. Karamba Diaby, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőjének irodájára szerdára virradóra adtak le lövéseket. A földszinti, utcára nyíló helyiség portáljának üvegét öt helyen törték át a lövedékek. A duplafalú üveg második rétegén nem hatoltak át. Az ismeretlen elkövető ellen indított nyomozás első megállapítása szerint úgynevezett airsoft légfegyvert használhattak a bűncselekményhez.

A szenegáli származású szociáldemokrata politikus számos alkalommal kapott már halálos fenyegetéseket, és többször inzultálták az egykori NDK területén fekvő Halléban működő irodájában. A lőfegyveres támadás azonban az erőszak új, eddig ismeretlen szintjét jelenti - kommentálta az esetet a képviselő. Karamba Diaby 2008 óta tagja az SPD-nek, és 2013 óta a Bundestagnak. Eredeti szakmája vegyész, diplomáját a hallei egyetemen szerezte, 1985-ben költözött német földre, az akkori NDK-ba.

Gyomirtós méz Berlinben

Gyomirtóval szennyezett mézzel öntötte le szerdán a német mezőgazdasági minisztérium berlini épületének lépcsőjét egy német méhész házaspár, hogy így tiltakozzon a növényvédőszerek egyik vitatott összetevőjének használata ellen.

Sebastian és Camille Seusing egy vödörnyit locsolt ki a minisztérium lépcsőjére abból a nagy mennyiségű glifozáttal szennyezett mézből, amely a vitatott szerrel kezelt szántóföldek közelében lévő brandenburgi méhészetükből származik.

A párnak 4 tonnányi mézet kellett megsemmisítenie, ez nagyjából 60 ezer euró veszteséget jelent, ami veszélyezteti a megélhetésüket.

Seusingék felszólították Julia Klöckner mezőgazdasági minisztert, hogy tegyen többet a glifozát virágos növényeken való alkalmazásának megakadályozásáért. A környezetvédők - a német Bayer vegyipari óriás által forgalmazott Roundup nevű gyomirtóban megtalálható - glifozát azonnali betiltását követelik, aggódva, hogy annak használata a méhek és egyéb rovarok populációnak hanyatlását okozhatja. A német kormány ígéretet tett arra, hogy idén megkezdi a glifozát fokozatos kivonását a forgalomból, és 2023 végére teljesen beszünteti a szer használatát.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×