INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

spanyolország

bíróság

ryanair

poggyász

Bíróságon bukott el a Ryanair szigorú csomagszabálya

Bíróságon bukott el a Ryanair szigorú csomagszabálya

Infostart

Túlzónak minősítette egy spanyol bíróság a brit fapados légitársaság csomagszabályzatát, és megtiltotta számára, hogy a jövőben változatlan formában alkalmazza.

Egy Madridból Brüsszelbe tartó utas olyan bőröndöt vitt magával, amely nem fér el a szemközti ülés alatt – az ingyenes kézipoggyász maximális mérete a Ryanairnél 20x25x40 centiméter – ezért a beszálláskor 20 eurót fizettettek vele. A fapados légitársaság már a 10 kilós, szabványos bőröndöt is feladott poggyásznak hívja, és csak akkor lehet felvinni a fedélzetre, ha valaki fizet érte.

A spanyol bíróság szerint azonban a 10 kilós poggyász is könnyen elhelyezhető a kabinban, így a szabályzat túlzó, ezért érvénytelennek minősítette, és kötelezte a Ryanairt, hogy törölje a vonatkozó kitételt az utazási feltételei közül.

A légitársaságnak kamatokkal együtt vissza kell fizetnie az utasnak a 20 eurót, de kártérítést nem kap – írja a BBC alapján a G7.hu.

A jogerős ítélet ellenére a Ryanair közölte, hogy nem változtat a szabályzatán. "Egy félremagyarázott, elszigetelt eset nem korlátozza kereskedelmi szabadságunkat annak meghatározásában, hogy mekkora az ingyenesen felvihető kézipoggyász” – írta a vállalat.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018