eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Bíróságon bukott el a Ryanair szigorú csomagszabálya

Túlzónak minősítette egy spanyol bíróság a brit fapados légitársaság csomagszabályzatát, és megtiltotta számára, hogy a jövőben változatlan formában alkalmazza.

Egy Madridból Brüsszelbe tartó utas olyan bőröndöt vitt magával, amely nem fér el a szemközti ülés alatt – az ingyenes kézipoggyász maximális mérete a Ryanairnél 20x25x40 centiméter – ezért a beszálláskor 20 eurót fizettettek vele. A fapados légitársaság már a 10 kilós, szabványos bőröndöt is feladott poggyásznak hívja, és csak akkor lehet felvinni a fedélzetre, ha valaki fizet érte.

A spanyol bíróság szerint azonban a 10 kilós poggyász is könnyen elhelyezhető a kabinban, így a szabályzat túlzó, ezért érvénytelennek minősítette, és kötelezte a Ryanairt, hogy törölje a vonatkozó kitételt az utazási feltételei közül.

A légitársaságnak kamatokkal együtt vissza kell fizetnie az utasnak a 20 eurót, de kártérítést nem kap – írja a BBC alapján a G7.hu.

A jogerős ítélet ellenére a Ryanair közölte, hogy nem változtat a szabályzatán. "Egy félremagyarázott, elszigetelt eset nem korlátozza kereskedelmi szabadságunkat annak meghatározásában, hogy mekkora az ingyenesen felvihető kézipoggyász” – írta a vállalat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×