eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Dublin, 2018. július 19.2018. július 12-én a dublini repülőtéren készített kép a Ryanair ír diszkont légitársaság egyik leszálló repülőgépéről. A Reuters értesülései szerint július 25-én és 26-án több mint 600 járatát törli az ír fapados légitársaság, mert alkalmazottai egy jelentős része sztrájkot kezdeményezett a silány munkakörülmények és a cég kicsinyessége miatt.  A hírügynökség szerint elsősorban belga, portugál és spanyol légiutas-kísérők tervezik a sztrájkot, ami miatt a Ryanair elővigyázatosságból járatai 12 százalékát törölte a menetrendből. A lépés mintegy 50 ezer utast érint. (MTI/EPA)
Nyitókép: MTI/EPA

Ez mély ütés lehet a Ryanairnek

A bér- és kerozinköltség jelentős emelkedése miatt 68 millió eurós üzemi veszteséget jelentett a csoport a december 31-ével végződött harmadik pénzügyi negyedévéről

A légitársaság a honlapján hétfőn közzétett eredmény-kimutatása szerint 1,5 milliárd euró bevételre tett szert a tavaly október-decemberi időszakban, 12 százalékkal többre, mint egy évvel korábban. A költségszint ugyanakkor 30 százalékkal emelkedett és 1,6 milliárd eurót tett ki.

A növekedés oka, hogy a szakszervezetekkel aláírt bérmegállapodások miatt a bérköltség 32 százalékkal nőtt, a kerozin pedig a világpiaci ár változása miatt 31 százalékkal többe került, mint egy évvel korábban.

Üzemi szinten így a Ryanair és a Lauda alkotta csoport 68 millió eurós veszteséget termelt az egy évvel korábbi 126 milliós nyereség után,

az adózott eredmény pedig csoportszinten 66,1 millió euró veszteséget mutatott. Egy évvel korábban még 105 milliós nyereségről adtak számot ugyanebben az időszakban.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×