eur:
393.11
usd:
367.41
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Extra költségek repüléskor? Van légitársaság, amely bevétele 40 százalékához így jut

A diszkont légitársaságok világszerte számos feláras megoldást alkalmaznak. Jól ismert nevek is szerepelnek a lista élén, ami bemutatja, melyik cég mennyit kaszál az extrákból.

Megvizsgálta a világ légitársaságait a CarTrawler évkönyve, amely arra jutott, hogy Európában egyetlen légitársaság sincs, amelynek annyira fontos volna a kiegészítő bevétel, mint a Wizz Airnek, és világszinten is csak négy légicég előzi meg (Viva Aerobus, Spirit, Frontier, Allegian) - írta a hvg.hu.

Százalékban az élen, összegben nem

A 2018-as adatok alapján a Wizz Air a bevételei 41,1 százalékát szerezte a kiegészítő bevételekből, ami globálisan az 5. legnagyobb arány. A Ryanair 31,7 százalékkal hetedik, az easyJet 20,5 százalékkal a 15. a listán.

Százalékok helyett abszolút értéken nézve a Wizz Air 1,1 milliárd dolláros kiegészítő jegyárbevétele a 12. helyre elég. Mindkét nagy európai fapados megelőzi: a Ryanair 2,8 milliárd dollárral az 5., az easyJet 1,6 milliárddal a 8. helyen áll.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 08:31
×
×
×
×