eur:
393.04
usd:
366.24
bux:
66865.68
2024. április 26. péntek Ervin
Dublin, 2018. július 19.2018. július 12-én a dublini repülőtéren készített kép a Ryanair ír diszkont légitársaság egyik leszálló repülőgépéről. A Reuters értesülései szerint július 25-én és 26-án több mint 600 járatát törli az ír fapados légitársaság, mert alkalmazottai egy jelentős része sztrájkot kezdeményezett a silány munkakörülmények és a cég kicsinyessége miatt.  A hírügynökség szerint elsősorban belga, portugál és spanyol légiutas-kísérők tervezik a sztrájkot, ami miatt a Ryanair elővigyázatosságból járatai 12 százalékát törölte a menetrendből. A lépés mintegy 50 ezer utast érint. (MTI/EPA)
Nyitókép: MTI/EPA

Bázisbezáráshoz vezetett a Ryanairnél a világszintű probléma

Két országban is bezárásokra kényszerül a diszkont légitársaság, az okok a Boeing 737 MAX-okkal kapcsolatosak.

Bezárja nürnbergi és stockholmi bázisát a Ryanair, mert a jövő nyári menetrendet a Boeing 737 MAX-ok hiánya miatt jelentősen vissza kellett vágnia. A gép légialkalmassági engedélyét kiadó Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) vezetője december 11-én tanúskodik a kongresszus illetékes bizottsága előtt a MAX engedélyeztetési eljárásával kapcsolatban - írta meg a Flightglobal és a légitársaság közlése alapján az airportal.hu.

Az eredeti 58, majd az amerikai keskenytörzsű földre parancsolása miatt visszavett tervek szerinti 30 és 20 helyett már csak 10 MAX meglétével számol a Ryanair a 2020-as nyári menetrendi időszakban, ezért újra csökkentenie kellett a kínált kapacitást.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a már meghirdetett menetrendet is módosítani kell, és a típus átadásának leállítása miatt a nürnbergi és stockholmi bázisokat 2020-ban be kell zárni.

Közölték továbbá, hogy más bázisokon is kénytelenek lesznek visszafogni a kapacitásokat, és folyamatosan tárgyalnak a dolgozókkal, az őket képviselő szakszervezetekkel és az érintett repülőterek üzemeltetőivel a végleges menetrenddel kapcsolatban.

(A Ryanairnek többször is nehézséget okoztak korábban a sztrájkok, legutóbb a brit pilóták nyárba belenyúló munkabeszüntetése. Michael O'Leary cégvezető augusztus elején azzal is fenyegetett, hogy túl sok munkavállaló - 500-zal több pilóta és 400-zal több személyzet - dolgozik a cégnél. Ez a költségek mellett a Boeing 737 MAX gépek két légiszerencsétlenség utáni kényszerpihenője miatt is gond a társaságnak.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×