eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: skandal24.si

Esélye sem volt a magyar kamionosnak a szlovéniai horrorbalesetnél, kiderültek a részletek

Szlovéniában szigorúbbak a büntetések, mint Magyarországon, akár nyolc évre is börtönbe kerülhet a balesetet okozó szlovén autók, aki elveszítette uralmát a járműve felett.

Az Infostart is beszámolt a szerdai tragédiáról, amelyet rögzített az autópálya térfigyelő kamerája, az internetre felkerült felvételek bejárták a sajtót.

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász a Borsnak arról beszélt, hogy a személyautó a kamion bal első, kormányzó kerekét löki meg nagy erővel, amitől az óriási tömegű monstrum nekicsapódik a betonfalnak. Hiába próbált korrigálni a magyar sofőr, esélye sem lehetett. A vétkes autós ezért Magyarországon öt év szabadságvesztésre számíthatnak, Szlovéniában viszont a szlovén lapok szerint akár nyolc év börtönt is kaphat.

A tragédia Ljublana közelében történt, az 53 éves magyar kamionos a helyszínen meghalt, amikor a kamion az autópálya korlátját áttörve a 20 méteres mélységbe zuhant.

A kétgyermekes családapa ugyan próbált korrigálni, de esélye sem volt elkerülni a tragédiát, a 41 éves szlovén férfi sérülés nélkül megúszta az incidenst.

A lap megszólaltatta a gyászoló családot is, kiderült, hogy a férfi egy Borsod megyei néhány száz lelkes kistelepülésen élt, húsz éve kamionozott, a fél világot bejárta, másfél hetente járt haza, lánya egyetemista, születése óta sérült fiának a hónap végén lesz a szalagavatója. Az özvegy a lapnak elmondta, nincs ereje megnézni a balesetről készült felvételt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×