INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 17. kedd
Zsófia

brexit

theresa may

nagy-britannia

Brüsszel, 2019. április 11. Theresa May brit miniszterelnök nyilatkozik 2019. április 12-én hajnalban, miután véget ért az Európai Uniónak az EU-ból történő brit kiválás ügyéről rendezett rendkívüli csúcsértekezlete Brüsszelben. MTI/EPA/Julien Warnand

Fordulat a brexitügyben, újabb pofon Maynek

Infostart / MTI

A brit kormány az eredeti tervekkel ellentétben nem terjeszti az alsóház elé vitára és törvényalkotási célú szavazásra június első hetében a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodást - közölte Mark Spencer, az alsóházi ügymenet szervezéséért felelős kabinettag.

Theresa May miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy a kormány a június 3-án kezdődő héten az alsóház elé terjeszti a Brexit-megállapodásban foglaltak törvénybe iktatását célzó tervezetet.

Az 586 oldalas joganyag második olvasatban - vagyis részletes vita és szavazás céljával - június 7-én került volna a képviselők elé.

Spencer azonban a következő időszak menetrendjét ismertető csütörtöki alsóházi tájékoztatójában kijelentette:

a tervezet június eleji beterjesztéséhez, vitájához és szavazásához nem sikerült "a szokásos csatornákon" konszenzust teremteni.

A tisztviselő közölte: a kormány a jövő héten kezdődő tavaszi szünet után tájékoztatja a parlamentet a továbbiakról.

Nyitókép: Theresa May brit miniszterelnök nyilatkozik 2019. április 12-én hajnalban, miután véget ért az Európai Uniónak az EU-ból történő brit kiválás ügyéről rendezett rendkívüli csúcsértekezlete Brüsszelben. MTI/EPA/Julien Warnand
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018