INFORÁDIÓ 
2020. május 25. hétfő
Orbán

huawei

usa

korlátozás

felfüggesztés

A Huawei kínai távközlési vállalat logója a Hannoveri Vásáron 2019. április 1-jén. Ebben az évben Svédország az április 5-ig tartó vásár díszvendége.

Halasztást kapott a Huawei

Infostart / MTI

Az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei kínai távközlési óriásvállalat ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését a könnyebb átmenet érdekében - jelentették be Washingtonban helyi idő szerint hétfőn.

Wilbur Ross miniszter közleményében azzal érvelt, hogy ezzel időt adnak a vállalatoknak a szükséges intézkedések meghozatalára, a minisztériumnak pedig arra, hogy kidolgozza hosszú távra szóló saját rendszabályait, amelyek megfelelnek a jelenleg a Huaweitől függő amerikai és külföldi távközlési szolgáltatók érdekeinek.

A felfüggesztés ideje alatt különleges engedélyt kell kérni a minisztériumtól a korlátozások alá eső termékek exportjához - figyelmeztet a közlemény.

Szakértők szerint az intézkedéssel az Egyesült Államok a nem kívánatos, a céllal ellentétes hatások enyhítését akarja elérni. Megpróbálják megelőzni a hálózatok esetleges összeomlását - mondta egyikük.

Donald Trump csütörtökön rendeletet írt alá az amerikai telekommunikációs hálózatok védelméről, melyben ugyan nem nevesítenek cégeket, de szakértők szerint a Huawei és a kínai ZTE vállalat elleni fellépés lehetővé tétele volt a cél.

A Google vasárnap bejelentette: beszünteti az Android operációs rendszer frissítését és újabb változatainak elérését a Huawei számára. Később kiderült: a már eladott vagy fogalomban lévő telefonokra még biztosítják a szolgáltatásokat.

Nyitókép: MTI/EPA/Jens Schlüter
A címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: Alakul

A koronavírus-járvány elleni védekezés 74. napján egyetlen szót posztolt a Facebookon egy fotó...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018