INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 20. péntek
Friderika

nagy-britannia

huawei

szivárogtatás

London, 2019. május 1. 2019. április 2-án Londonban készített kép Gavin Williamson brit védelmi miniszterről, akit  Theresa May miniszterelnök 2019. május 1-jén leváltott, mert a napokban bizalmas információk szivárogtak ki a kormány nemzetbiztonsági bizottságának üléséről. MTI/EPA/Will Oliver

Belebukott a miniszter a Huawei-botrányba

Infostart / MTI

Menesztette Theresa May brit miniszterelnök Gavin Williamson védelmi minisztert, miután a napokban bizalmas információk szivárogtak ki a kormány nemzetbiztonsági bizottságának üléséről. Az ülésen sajtóértesülések szerint arról döntöttek, hogy a Huawei kínai távközlési óriáscég szerepet vállalhat a brit 5G távközlési hálózat kiépítésében.

Williamsont a védelmi tárca élén Penny Mordaunt eddigi nemzetközi fejlesztési miniszter váltja, így először kerül nő a védelmi miniszteri posztra.

A múlt héten belpolitikai botrányt okozott Nagy-Britanniában, hogy kiszivárgott a nemzetbiztonsági tanács döntése, amely szerint a Huawei a brit 5G hálózat "nem központi" infrastrukturális elemeinek beszállítójaként "korlátozott" szerephez juthat.

A döntést hivatalosan nem cáfolták, viszont a Nemzetbiztonsági Tanács elnöke, Sir Mark Sedwill vezetésével belső vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy ki a felelős az értesülés kiszivárogtatásáért.

A testület nem nyilvános döntéséről a The Daily Telegraph számolt be múlt szerdán nagy részletességgel.

Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018