eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Német tűzoltók egy kigyulladt folyami teherhajón az észak-rajna-vesztfáliai Duisburgban 2019. február 12-én. A holland zászló alatt hajózó vízi jármű legénysége a német hatóságok szerint önerőből próbálta eloltani a lángokat, mielőtt a tűzoltóság segítségét kérte.
Nyitókép: Friedemann Vogel

Lángoló teherhajóról mentették a matrózokat

Az olasz zászló alatt hajózó, Hamburgból Casablancába tartó Franciaországtól nyugatra gyulladt ki.

A francia tengeri mentők vasárnap este nyolc óra körül kapták a riasztást a tengeri mentés római központjától, hogy a Grand America nevű, 214 méter hosszú teherhajó segítséget kér. A hajó kapitánya ezt megelőzően jelentette, hogy tűz ütött ki a fedélzeten, amikor a jármű 262 kilométerre délnyugatra volt Penmarch francia tengerparti várostól.

A kapitány először azt közölte, hogy a tüzet sikerült megfékezni, és folytatják útjukat La Coruna spanyol kikötővárosig, de éjfél előtt már arról tájékoztatta a mentési központot, hogy rosszabb lett a helyzet, több konténer ég, és a hajó nem tudja folytatni az útját.

Hajnali két órakor a legénységnek mentőcsónakba kellett szállnia.

A római mentőközpont a legközelebb lévő, Argyll nevű brit hajót küldte a helyszínre, és ez felvette fedélzetére a 27 embert, akik sértetlenül vészelték át a balesetet.

Ezután a francia tengeri mentők egy Falcon 50 típusú felderítőgépe repült a térség fölé, valamint oda sietett az Abeille Bourbon nevű vontatóhajó, és ennek fedélzetére leszállt egy helikopteres mentőegység.
A szélerősség óránként 29-38 kilométeres a térségben, a hullámok pedig 2,5 és 4 méter közöttiek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×