eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Izrael légicsapással válaszolt a rá kilőtt rakétákra

Izraeli harci repülőgépek csapásokat mértek péntek éjjel az iszlamista Hamász szervezet katonai létesítményeire a Gázai övezetben, válaszul arra, hogy a palesztin területről rakétát lőttek ki Izraelre - adta hírül a helyi média.

A házi készítésű rakéta lakatlan és megműveletlen területen csapódott be Izrael dél részén, senkiben és semmiben nem tett kárt. A föld alatti Hamász-létesítményeket célzó válaszlégicsapásoknak sincsenek áldozatai, de a károk komolyak.

A rakéta egyébként válasz volt arra, hogy az izraeli-gázai határnál kibontakozott erőszakos összecsapások során az izraeli katonák pénteken egy embert agyonlőttek, több mint 40-et pedig megsebesítettek.

Ez volt az egymást követő ötvenedik pénteki megmozdulás, a Hamász irányítása alatt álló gázaiak ugyanis 2018 márciusa óta demonstrálnak az övezet több mint egy évtizede tartó izraeli blokádja ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×