eur:
394.93
usd:
365.24
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Tarnowskie Góry, 2018. január 15.A lengyel Központi Bányászati Hivatal környezetvédelmi osztálya próbarepülést végez egy drónnal a dél-lengyelországi Tarnowskie Góry városban 2018. január 15-én. A korszerű műszerekkel felszerelt, távirányítású repülő szerkezet a bányászváros levegőjének minőségét hivatott ellenőrizni. (MTI/EPA/Andrzej Grygiel)
Nyitókép: Andrzej Grygiel

Folytatódik a drónpánik Londonban - félig leállt a Heathrow

Drón észlelése miatt egy időre felfüggesztették a felszállásokat kedd este a brit főváros legnagyobb nemzetközi repülőterén.

A világ egyik legforgalmasabb, és Európa legforgalmasabb nemzetközi repülőteréről van szó. A BBC idézte a légikikötő szóvivőjét, aki elnézést kért az utasoktól, mint mondta mindent megtesznek a forgalom biztonságáért, ezért a vizsgálat idejére leállították az indulásokat. Az illetékesek a Scotland Yard bevonásával indítottak vizsgálatot az ügyben.

A múlt hónapban London másik forgalmas nemzetközi repülőterét, a Gatwick működését zavarták meg drónok, utasok tízezrei vesztegeltek a légikikötőben, amíg fel nem oldották a biztonsági okokból elrendelt zárlatot. Minderről részletesen beszámolt az Infostart is egyebek között itt és itt.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×