INFORÁDIÓ 
2019. június 24. hétfő
Iván

drón

london

heathrow

Tarnowskie Góry, 2018. január 15. A lengyel Központi Bányászati Hivatal környezetvédelmi osztálya próbarepülést végez egy drónnal a dél-lengyelországi Tarnowskie Góry városban 2018. január 15-én. A korszerű műszerekkel felszerelt, távirányítású repülő szerkezet a bányászváros levegőjének minőségét hivatott ellenőrizni. (MTI/EPA/Andrzej Grygiel)

Folytatódik a drónpánik Londonban - félig leállt a Heathrow

Infostart / MTI

Drón észlelése miatt egy időre felfüggesztették a felszállásokat kedd este a brit főváros legnagyobb nemzetközi repülőterén.

A világ egyik legforgalmasabb, és Európa legforgalmasabb nemzetközi repülőteréről van szó. A BBC idézte a légikikötő szóvivőjét, aki elnézést kért az utasoktól, mint mondta mindent megtesznek a forgalom biztonságáért, ezért a vizsgálat idejére leállították az indulásokat. Az illetékesek a Scotland Yard bevonásával indítottak vizsgálatot az ügyben.

A múlt hónapban London másik forgalmas nemzetközi repülőterét, a Gatwick működését zavarták meg drónok, utasok tízezrei vesztegeltek a légikikötőben, amíg fel nem oldották a biztonsági okokból elrendelt zárlatot. Minderről részletesen beszámolt az Infostart is egyebek között itt és itt.

Nyitókép: Andrzej Grygiel
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018