INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

bulgária

németország

gyanú

Szófia, 2018. október 9. Gyertyás virrasztással búcsúztatják Viktorija Marinova bolgár oknyomozó újságírót Szófiában 2018. október 8-án. A korrupciós ügyekben nyomozó harminc éves újságírónőt október 6-án holtan találták egy parkban, az észak-bulgáriai Ruszében. A bűnjelek gyilkosságra, nemi erőszakra és kínzásra utalnak. (MTI/EPA/Vaszil Donev)

Beismerő vallomást tett a bolgár újságíró-gyilkosság gyanúsítottja

Infostart / MTI

Részletes beismerő vallomást tett a Németországban elfogott férfi. Ügyét gyorsított, egyszerűsített eljárásban tárgyalják Bulgáriában.

Gyorsított eljárásban kiadják Bulgáriának a megerőszakolt és meggyilkolt bolgár újságíró, Viktorija Marinova ügyében Németországban elfogott gyanúsítottat, aki részleges beismerő vallomást tett - közölték pénteken német illetékesek.

Az Alsó-Szászország tartományi Cellében működő főügyészség közleménye szerint a 20 éves bolgár állampolgár a kihallgatásán elmondta, hogy október 7-én reggel Ruszében a Duna partján egy parkban alkohol és kábítószer hatása alatt összeszólalkozott egy ismeretlen fiatal nővel. A vita hevében megütötte, majd felemelte és egy bokorba hajította.

Tagadta, hogy meg akarta volna ölni áldozatát, és tagadta azt is, hogy megerőszakolta és kirabolta.

A részleges beismerő vallomás alapján nem lehet politikai hátteret feltételezni a bűncselekmény mögött - áll a közleményben.

A nemi erőszakkal és gyilkossággal gyanúsított férfi nem emelt kifogást kiadatása ellen, és beleegyezett abba, hogy az eljárást gyorsítva és egyszerűsítve folytassák le. A jogszabályok alapján tíz napon belül kiadják a bulgáriai hatóságoknak. Az intézkedést rövidesen végrehajtják - közölte a cellei főügyészség.

A férfit kedd este vették őrizetbe Stade alsó-szászországi kisvárosban a Bulgáriában kiadott európai elfogatóparancs alapján. Szófiai adatok szerint Szeverin Kraszimirovnak hívják, és DNS-mintája egyezik azzal, amelyet a bűntény helyszínén találtak.

Viktorija Marinova szülővárosában, Ruszéban dolgozott egy tévécsatornánál, korrupciós ügyek feltárásával foglalkozott.

Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018