INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

bulgária

gyilkosság

újságíró-gyilkosság

viktorija marinova

Bolgár újságíró-gyilkosság: nincs bizonyíték

Infostart / MTI

Vádemelés nélkül szabadlábra helyezték Bulgáriában a hatóságok az újságíró-gyilkosság ügyében őrizetbe vett román férfit.

A bolgár közszolgálati televízió rendőrségi források alapján közölte: a rendőrség nem talált terhelő bizonyítékot a férfi ellen.

A nemi erőszak és brutális gyilkosság áldozatává vált Marinova egy kis ruszei tévécsatorna, a TVN egyik igazgatója és két oknyomozó programjának műsorvezetője volt, és korrupciós ügyek feltárásával foglalkozott. Legutóbb a GP-gate nevű ügyön dolgozott, melyben több újságíró annak járt utána, hogy építési vállalkozások és tanácsadó cégek hogyan rövidítették meg az adófizetőket több millió levával európai uniós támogatásokból.

Az ügy onnan kapta nevét, hogy az esetenként a projektek 30-40 százalékát kitevő "korrupciós felárak" szálai a GP nevű vállalatcsoportnál futottak össze.Legutóbb azt tárta fel, hogy építési vállalkozások és tanácsadó cégek hogyan rövidítették meg a bolgár adófizetőket jelentős összegekkel európai uniós támogatásokból.

Marinovát a szülőhelyén, román határnál, a Duna partján fekvő Ruszében gyilkolták meg, megerőszakolták és halála előtt meg is kínozhatták.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018