eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) és Horst Seehofer német belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke (j3) megbeszélést folytat Berlinben 2018. július 4-én. A kormányfő mellett Györkös Péter, Magyarország berlini nagykövete, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Czukor József miniszterelnöki főtanácsadó (b-j).
Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán Viktor: nem akarunk visszafogadni senkit

Magyarország nem tud és nem is akar visszafogadni senkit, de bármikor készen áll segíteni abban, hogy az illegális bevándorlókat visszaszállítsák Görögországba - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Berlinben, a Horst Seehoferrel, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökével, német szövetségi belügyminiszterrel folytatott megbeszélésén.

A találkozón a két politikus egyetértett abban, hogy soha ilyen jók nem voltak a magyar-bajor kapcsolatok. Magyarország és Bajorország széles körű gazdasági együttműködését sikerült a védelemipar területére is kiterjeszteni.

Tárgyalásukon arra jutottak, hogy a kereszténydemokrácia óriási lehetőség előtt áll, mert az európai polgárok számára egyre világosabb, hogy csak a kereszténydemokraták képesek megvédeni a munkahelyeket, a határokat és Európa kulturális identitását.

Berlin, 2018. július 4.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Horst Seehofer német belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Berlinben 2018. július 4-én.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Horst Seehofer német belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt Berlinben MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Találkozójukon szó esett a migráció kérdéséről is. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a magyar álláspont kezdetektől fogva egyenes és őszinte, akkor is, ha kényelmetlen. "2015 óta ugyanazt képviseljük: a balkáni útvonal Görögországon keresztül vezet, így egyetlen menedékkérő sem Magyarországon lépett először az unió területére."

A magyar miniszterelnök világossá tette:

"nem tudunk és nem is akarunk visszafogadni senkit, de bármikor készen állunk segíteni

abban, hogy az illegális bevándorlókat visszaszállítsák Görögországba".

Orbán Viktor csütörtökön tárgyal Angela Merkel kancellárral.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×