eur:
393
usd:
366.95
bux:
66786.02
2024. április 26. péntek Ervin
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az autóipari Modine Hungária Kft. új gyártóüzemének átadóünnepségén Mezőkövesden 2018. március 27-én.
Nyitókép: Vajda János

Szijjártó: harcot hirdettek a magyar kormány ellen

A Stop Soros miatt kritizálta Magyarországot az ENSZ emberi jogi főbiztosa.

A kormány megvédi a magyarok biztonságát az illegális bevándorlással szemben, Szijjártó Péter szerint az ENSZ emberi jogi főbiztosa ezért hirdetett harcot a magyar kormány ellen. A magyar külgazdasági és külügyminiszter arra reagált, hogy Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberi jogi főbiztosa a világszervezet Emberi Jogi Tanácsa 38. ülésszakának hétfői megnyitóján az amerikai bevándorláspolitikát, Kínát, Mianmart és Magyarországot is bírálta.

A főbiztos Magyarországot a készülő "Stop Soros" törvénycsomag miatt kritizálta, amiért az korlátozásokat vezetne be a menekülteket segítő szervezetekkel szemben, büntetné az emberi jogokkal kapcsolatos megfigyelést a határokon, illetve a határzónákban, valamint a migránsok támogatását információ- és jogsegélynyújtással.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az illegális bevándorlást nemzetbiztonsági kérdésnek tekintik.

A "Stop Soros" célja szerinte mindazoknak a megállítása és megbüntetése, akik szervezik az illegális migrációt, és bevándorlókkal akarják elárasztani Európát.

Eközben Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben Európa számára életbevágóan fontosnak nevezte a bevándorlást, amely nélkül bizonyos ágazatok máról holnapra nem működnének tovább.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×