INFORÁDIÓ 

2018. június 19. kedd
Gyárfás

Százezrek menekülnek Venezuelából a válság elől

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:
Tizenhat hónap alatt több mint egymillió venezuelai lépte át a kolumbiai határt egy jobb élet reményében.

A bevándorlók között több mint százezer gyermek és serdülő van. A Kolumbia történelmének legsúlyosabb migránsválságával találta szemben magát a világ legnagyobb kőolajlelőhelyeivel rendelkező Venezuela gazdasági helyzetének romlása miatt.

A két országnak 2219 kilométeres közös határa van, amelynél gyakori a kábítószer-, áru- és üzemanyag-csempészet.

A bevándorlók összeszámlálása mellett a kolumbiai kormány tervet indított a venezuelaiak alapvető szükségleteinek kielégítésére, a programban részt vesz az ENSZ és a Nemzetközi Migrációs Szervezet is.

Caracas, 2018. május 24.
Nicolás Maduro május 20-án nyert az előrehozott elnökválasztáson Venezuelában, de győzelmét a kolumbiai elnök nem ismeri el, és őt teszi felelőssé a menekültáradatért (MTI/AP/Ariana Cubillos)
Caracas, 2018. május 24. Nicolás Maduro május 20-án nyert az előrehozott elnökválasztáson Venezuelában, de győzelmét a kolumbiai elnök nem ismeri el, és őt teszi felelőssé a menekültáradatért
(MTI/AP/Ariana Cubillos)

A kolumbiai államfő Nicolás Maduro venezuelai elnököt tette felelőssé a kivándorlásért, akinek nem ismeri el az újraválasztását. Juan Manuel Santos kérte venezuelai kollégáját, nyissanak humanitárius folyosót a két ország között, amelyen segítséget juttathatnak el az ínség és az éhség sújtotta szomszédos ország lakosainak.

A címlapról ajánljuk