INFORÁDIÓ 
2019. január 24. csütörtök
Timót

venezuela

kolumbia

gazdasági válság

Caracas, 2018. május 24. Nicolás Maduro újraválasztott venezuelai államfő a hivatali eskütételére érkezik a felesége, Cilia Flores társaságában az alkotmányozó nemzetgyűlés ülésére Caracasban 2018. május 24-én, négy nappal az után, hogy megnyerte az előrehozott elnökválasztást. (MTI/AP/Ariana Cubillos)

Százezrek menekülnek Venezuelából a válság elől

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Tizenhat hónap alatt több mint egymillió venezuelai lépte át a kolumbiai határt egy jobb élet reményében.

A bevándorlók között több mint százezer gyermek és serdülő van. A Kolumbia történelmének legsúlyosabb migránsválságával találta szemben magát a világ legnagyobb kőolajlelőhelyeivel rendelkező Venezuela gazdasági helyzetének romlása miatt.

A két országnak 2219 kilométeres közös határa van, amelynél gyakori a kábítószer-, áru- és üzemanyag-csempészet.

A bevándorlók összeszámlálása mellett a kolumbiai kormány tervet indított a venezuelaiak alapvető szükségleteinek kielégítésére, a programban részt vesz az ENSZ és a Nemzetközi Migrációs Szervezet is.

A kolumbiai államfő Nicolás Maduro venezuelai elnököt tette felelőssé a kivándorlásért, akinek nem ismeri el az újraválasztását. Juan Manuel Santos kérte venezuelai kollégáját, nyissanak humanitárius folyosót a két ország között, amelyen segítséget juttathatnak el az ínség és az éhség sújtotta szomszédos ország lakosainak.

Nyitókép: Ariana Cubillos
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018