eur:
394.38
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Turisták fürdenek a Plitvicei-tavak (horvátul: Plitvicka jezera) egyik vízesésénél.  MTVA/Bizományosi: Burghardt Ferenc  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Burghardt Ferenc

Veszélyben van a Plitvicei-tavak környéke

Ha a jövőben nem csökken a turisták száma a Plitvicei-tavak környékén, akkor a meseszép horvátországi nemzeti park fő látványossága lekerülhet az UNESCO világörökségi listájáról. A túlzsúfoltságot a belépőjegyek árának emelésével kívánják elkerülni.

A Plitvicei-tavakat tavaly rekordszámú, 1,7 millió turista kereste fel. Azonban lassan a kíváncsi látogatóktól már lépni sem lehet, ez pedig veszélyezteti a térség természeti értékeit.

A nemzeti park igazgatója, Tomislav Kovacevic az egyik horvát napilapnak számolt be arról, hogy a jövőben két belépőjegyet árusítanának: az egyik típust 16 óráig, míg a másikat 16 óra után lehetne megváltani - írta az alon.hu.

Április elsejétől egy felnőtt belépő ára 110 kunáról, amely megközelítőleg 4600 forint, 150 kunára, 6300 forintra, míg a gyermekjegy 55 kunáról, 2300 forintról 80 kunára, 3400 forintnak megfelelő összegre emelkedett. Júliusban és augusztusban pedig további áremelésekre kell számítani.

  • A Horvátországban található tó- és vízesésrendszer Európa egyik legszebb természeti látványossága, amely egy völgyben, erdős hegyek ölelésében terül el.
  • Páratlan szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága miatt ezt a területet már 1949-ben nemzeti parkká nyilvánították, 1979 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján.
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×