eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Martin Schulz: az EU nem léphet a nemzetállamok helyébe

Martin Schulz: az EU nem léphet a nemzetállamok helyébe

Az Európai Unió (EU) nem léphet a nemzetállamok helyébe, hanem csak kiegészítheti őket ott, ahol a képességeiket meghaladó problémákba ütköznek - jelentette ki Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke szerdán Berlinben a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a Keresztényszociális Unióval (CSU) folytatott koalíciós tárgyalás EU-s kérdésekről szóló első fordulója után.

Hangsúlyozta, hogy a német EU-politikában "új kezdetre" van szükség, és az EU megerősítését kell a következő német kormány tevékenységének középpontjába állítani.

Azt az elvet kell követni, hogy a "helyi gondokat helyben kell megoldani, és a globális kihívásokra európai választ kell adni".

Az adókerülés elleni harc, a migráció, a belső és külső biztonság mind-mind olyan ügy, amely "érinti a nemzetállamokat, de megoldásukra európai keretben kell törekedni" - mondta Martin Schulz.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×