eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megemelték a terrorkészültségi szintet Bulgáriában

A bolgár hatóságok megelőző intézkedés gyanánt megemelték a terrorkészültségi szintet az ország most megkezdődött, féléves soros uniós elnökségének idejére - jelentette be pénteken a bolgár belügyminisztérium.

A döntés a biztonsági kihívások áttanulmányozására összehívott ülésen született, amelyet Valentin Radev belügyminiszter elnökölt. A megbeszélésen a biztonsági szolgálatok, a hírszerzés és a kémelhárítás illetékesei is részt vettek.

"A résztvevők úgy határoztak, hogy növelik a készültségi szintet", ennek keretében kiegészítő biztonsági intézkedéseket vezettek be egyes létesítményekben és minisztériumokban - áll a belügyi tárca közleményében.

A döntés értelmében a terrorkészültségi szintet a négyfokozatú skálán az eddigi harmadikról, az esetleges merényletek alacsony valószínűségét jelző sárgáról a másodikra, egy lehetséges terrortámadás kockázatát jelentő narancssárgára emelték. A legmagasabb szint a vörös, amely nagyon magas terrorfenyegetettséget jelöl.

A bolgár hatóságok mindazonáltal többször is jelezték, hogy jelenleg nincsen tudomásuk terrorfenyegetettségről Bulgáriával szemben.

Az EU-hoz 2007-ben csatlakozott Bulgária először látja el a félévente tagállamról tagállamra szálló soros elnöki tisztet.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×