eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma

Eladja gépét is kiszáll a rekorder magyar bringás

"A jelenlegi feltételek mellett nem látom értelmét a folytatásnak" - mondta, pedig nem beláthatatlan összegről és nem lehetetlen dolgokról lenne szó.

"A jelenlegi feltételek mellett nem látom értelmét a folytatásnak" - nyilatkozta Szalontay. Hozzátette: egyelőre kivár, de amennyiben márciusig vagy legkésőbb áprilisig nem történik radikális változás versenyeztetésének feltételrendszerében és az edzéslehetőségeit illetően, akkor értelmét veszti az a kérdés, hogy ő minek látja értelmét és minek nem.

Rekord

Szalontay a magyar kerékpározók közül elsőként törte át a tíz másodperces álomhatárt 200 méteren - méghozzá a 2016-os, londoni világbajnokságon.

Ezen azóta tovább javított: a jelenlegi országos csúcs 9.841 mp.

"Ha az olimpiai kvalifikációs versenyekre nem tudok megfelelően felkészülni, fölöslegessé válik minden további gondolkodás" - mondta a 27 éves kerékpáros. Kiemelte: egy sportoló álma az olimpiai részvétel, hogy ott sikert érjen el, de ha az odáig vezető úton nem kap segítséget, folyamatosan csak magára számíthat, akkor az álomból soha nem lesz valóság.

Szalontay elárulta, miután Budapesten nincs megfelelő edzéslehetőség, a magyar fővároshoz legközelebbi helyen, Bécsben ismeretségének köszönhetően baráti alapon tud készülni. Erre azonban nem lehet hosszútávon profi karriert építeni.

"Pedig nem beláthatatlan összegről van szó" - mondta a pályabérlésről, az útiköltségről és adott esetben a szállásról a kerékpáros. Szerinte erre nem úgy kellene gondolni, hogy azt egyedül az ő felkészülésére adnák. "Menjünk ki többen, a komplett pályakerekes keret, és mindjárt többfelé, három, négy, öt versenyzőre oszlik el ugyanaz a nagyságrendű pénz" - mondta.

Szalontay elmondása szerint idén már nem kapta meg a havi 50 ezer forintos állami ösztöndíjat, így nyáron szerződést bontott vele klubja, az addig őt anyagilag támogató Bátorfi-Agria KTK is.

"Nincs szükségem az idegeskedésre, hogy állandóan azzal kelljen foglalkoznom, miként jutok el a versenyre, hogy lesz leszervezve az edzőtábor. Ilyen bizonytalan körülmények között nehéz profi sportolóként edzeni, de alighanem bármi más munkát elvégezni is" - hangsúlyozta Szalontay. A kerékpáros jelenleg edzősködik, és közben saját kedvtelésére, amatőrként formában tartja magát.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×