eur:
394.99
usd:
365.94
bux:
65176.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyomozás indult Weinstein ellen

Nyomozás indult Weinstein ellen

Egy olasz színésznő feljelentése alapján indult nyomozás Harvey Weinstein filmproducer ellen szexuális erőszak miatt - közölte a Los Angeles-i rendőrség csütörtökön.

Sal Ramirez szóvivő elmondta, hogy kihallgatták a nőt, aki egy 2013-ban elkövetett nemi erőszakkal vádolja Weinsteint. Ramirez arra nem válaszolt, hogy hol történt az eset és arra sem, mikor kérdezték ki a feljelentőt.

A Los Angeles Times beszélt a 38 éves olasz színésznővel, aki a feljelentést tette, nevét azonban nem írták le.

A lapnak a nő elmondta, hogy Weinstein utánament a szállodai szobájába, ahol megerőszakolta.

A színésznő ügyvédje, David M. Ring egyelőre nem válaszolt a lap kérdésére, a producer szóvivője, Sallie Hofmeister pedig ezt írta: "Weinsteint úr nyilvánvalóan nem válaszol névtelen vádakra, ám tagadja, hogy belegyezése nélkül bárkivel szexuális aktust folytatott volna".

A New York-i és a londoni rendőrség után a Los Angeles-i a harmadik, amelyik nemi erőszak miatt indított nyomozást a hollywoodi sztárproducer ellen.

A 65 éves filmest több mint háromtucat nő vádolta meg szexuális zaklatással vagy erőszakkal, köztük olyan filmsztárok, mint Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie.

Csütörtökön Lupita Nyong'o Oscar-díjas színésznő beszélt a New York Timesnak arról, hányszor és hogyan erőszakoskodott vele a producer.

Quentin Tarantino filmrendező, aki legtöbb filmjét, köztük a Ponyvaregényt és az Aljas nyolcast is Weinsteinnel együtt készítette az elmúlt két évtizedben, csütörtökön a New York Timesnak elmondta, eleget tudott ahhoz, hogy többet tegyen, mint amennyit tett.

A rendező első kézből, hajdani barátnőjétől, Mira Sorvinó színésznőtől hallott Weinstein viselkedéséről, valamint tudomása volt a Rose McGowannal történtekről.

Tarantino hozzátette: "lehetetlen, hogy bárki, aki a producerhez közel állt, ne tudott volna legalább egy esetről".

Csütörtökön Weinsteint a Brit Filmintézet törölte tagjai közül, korábban az Amerikai Producerek Céhe kezdeményezte kizárását, az Oscar-díjat odaítélő amerikai filmakadémia a múlt héten rúgta ki.

Saját cégéből, a The Weinstein Companyből egy héttel azután lépett ki, hogy elbocsátották.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×