eur:
393.78
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Elképesztő károkat okoztak a hurrikánok

A Karib-tengeri térségben és Észak-Amerikában tomboló hurrikánok mintegy 200 milliárd dollár kárkifizetést jelenthetnek a biztosító cégeknek - idézte a Lloyd's of London vezérigazgatóját a The Sunday Times című brit lap.

Inga Beale azt mondta, hogy a legrosszabb forgatókönyv kezd megvalósulni: a Harvey hurrikán komoly áradásokat okozott, majd megérkezett az Irma legalább 131 milliárd dolláros kárral, és ehhez hozzáadódik a hamarosan lecsapó José hurrikán rombolása. A becsült kár így akár 200 milliárd dollár is lehet - mondta a Lloyd's vezérigazgatója.

A biztosító vezetője ugyanakkor hozzátette:

bár gigászi összegeket kell kifizetni a károsultaknak, a biztosítók sem járnak rosszul,

hiszen jövőre emelhetik a természeti károkra vonatkozó biztosítási díjakat.

A vasárnapi brit lap rámutatott arra, hogy miután az elmúlt években a hurrikánok nem okoztak túlságosan nagy kárt, ezért jelentősen csökkentek a természeti katasztrófákra köthető biztosítási díjak.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×