eur:
395.3
usd:
371.06
bux:
65157.06
2024. április 19. péntek Emma

Mi köze Maradonának a venezuelai válsághoz?

Henrique Capriles venezuelai ellenzéki vezető és volt elnökjelölt helyi idő szerint kedden bírálta Diego Maradona világbajnok argentin labdarúgót, aki a Facebookon kiállt Nicolás Maduro szocialista elnök mellett.

Capriles kifogásolta, hogy bár Maradona baloldalinak vallja magát, és állítása szerint katonai egyenruhát öltene Hugo Chávez néhai szocialista elnök örökségének megmentéséért, valójában a milliomosok fényűző életét éli elefántcsonttornyában, és fogalma sincs róla, mi zajlik Venezuelában.

"Az egyetlen dolog, amit Maduro tett, az Venezuela lerombolása volt" - mondta a Miranda szövetségi államot kormányzó ellenzéki vezető a Mitre argentin rádióadónak. "Aki Madurót védi, az jöjjön el Venezuelába."

"De ne a Miraflores palotába menj, ha Venezuelába jössz" - folytatta. "Diego Armando (Maradona) egy ötcsillagos hotelből biztosan a Miraflores palotába menne. Szívesen elvinném Maradonát olyan helyekre, ahol hétköznapi emberekkel beszélhet."

A caracasi Miraflores palota a venezuelai elnök hivatalos székhelye.

Maradona jelenleg Hollandiában tartózkodik, ahol csapata, az Egyesült Arab Emirátusok másodosztályában versenyző al-Fudzsajra az előidényben játszik.

A focista és edző Hugo Chávez és Fidel Castro néhai kubai elnök kitartó támogatója és nagy barátja volt.

Az 56 éves futballsztár kedden a közösségi oldalon azt írta: "Halálunkig chavisták maradunk."

"Ha Maduro parancsba adja, a szabad Venezueláért egyenruhát öltök, hogy az imperializmus ellen harcolhassak" - írta.

"Éljen Maduro. Éljen a forradalom. Éljenek az igazi venezuelaiak, nem pedig azok, akiknek a jobboldalhoz van valami közük" - fűzte hozzá.

A mély politikai, gazdasági és társadalmi válságba süllyedt Venezuelában április óta erőszakos kormányellenes tüntetések zajlanak, a tüntetők és a biztonsági erők összecsapásaiban eddig több mint 120-an haltak meg.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×