INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

hbo

hacker

zsarolás

Hackerek zsarolják az HBO-t

InfoRádió / MTI

Számítógépes kalózok 6 millió dollár "munkabért" követelnek az HBO-tól olyan adatokért cserébe, amelyeket az amerikai televíziós társaság informatikai rendszerébe behatolva loptak el - derül ki egy hétfőn az internetre feltett üzenetükből.

A hackerek eddig még be nem mutatott filmeket, televíziós sorozatokat és bizalmas belső cégadatokat, levelezéseket szereztek meg, köztük Leslie Cohen alelnök egyhavi emailjeit, és állításuk szerint a Trónok harca című sikersorozat sztárjainak privát mobilszámait is. Üzenetüket Richard Pleplernek, a vállalat vezérigazgatójának címezték, és azt követelik benne, hogy három napon belül fizessék ki nekik bitcoinban az összeget. Tárgyalni egyedül vele hajlandóak, de vele is csak arról, hogy miként bonyolítsák le a fizetést.

A cég elismerte, hogy "tulajdonosi információkat" loptak el tőle,

és közölte, hogy együttműködik a rendőrséggel az ügy felderítésében. Azt tagadja, hogy a teljes e-mailrendszerét feltörték.

A kalózok azt állítják, hogy 1,5 terabyte információt töltöttek le, és azzal fenyegetőztek, hogy mindezt nyilvánosságra hozzák az interneten. A cég informatikai rendszerébe való behatolás hat hónapnyi erőfeszítésükbe került és ennek a "munkabérét" akarják.

Mint írták, amúgy évi 12-15 millió dollárt zsarolnak ki olyan szervezetektől, amelyeknek a rendszerét feltörték. Az HBO a 17. társaság, amelyet megzsaroltak, és csak három utasította vissza a fizetést.

Kapcsolódó hang

Varga Attila, az Index újságírója
 


A címlapról ajánljuk

Nagy tűz a II. kerületben

Kigyulladt egy társasház a II. kerületben - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018