eur:
393.46
usd:
366.96
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Undorító dolgot mutattak ki a nagy gyorsétteremláncok üdítőiben

Fecal Coliform baktériumokat találtak a mekis, burger kinges KFC-s üdítők jegében, ezek azok a baktériumok, amelyek meleg vérű állatok fekáliájában is megtalálhatók - írja a CNBC alapján a Portfolio.

A BBC "Watchdog" nevű műsorában azt tesztelték, a McDonald's, Burger King és a KFC brit éttermeinek menüjében vajon megtalálhatók a Coliform baktériumok, ezen belül is azok, melyek melegvérű állatok székletében nagy számban tenyésznek (Fecal Coliform). Utóbbi baktériumok (ahova az E. Coli is tartozik) ugyanis betegségeket terjesztenek, gyakran használják őket arra, hogy a vizek és az élelmiszerek egészségügyi minőségét megállapítsák.

A Coliform baktériumokat 3 mekis, 6 burger kinges és 7 KFC-s üdítőben találták meg, ezekből 4 burger kinges és 5 KFC-s üdítőben volt jelentős a baktériumok mennyisége - összesítette a lap.

A baktériumokat az üdítők jegében találták meg. A KFC sokkolónak nevezte és extrém csalódott volt az eredmény miatt, hiszen napi és heti szinten is ellenőrzik a jég minőségét. A Burger King azt mondta, hogy náluk a tisztaságra és a higiéniára nagy hangsúlyt fektetnek. A McDonald's megjegyezte, hogy éttermeikben komoly szabályok vonatkoznak a jég tárolására és készítésére.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×