eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Drasztikus tervet jelentett be a londoni polgármester

A londoni autósforgalom drasztikus visszaszorításáról szóló tervet ismertetett a héten a brit főváros polgármestere, Sadiq Khan, akinek célja, hogy 2041-re a fővároson belüli utazásaik 80 százalékát gyalog, kerékpárral, vagy tömegközlekedéssel bonyolítsák a londoniak.

A polgármester új közlekedési stratégiájának első vázlatában ismertetett célok közé tartozik, hogy napi szinten három millióval csökkenjen az autós utazások száma Londonban, továbbá annak biztosítása, hogy a lakóhelyek 70 százalékának 400 méteres körzetében legyen kiváló minőségű, biztonságos kerékpárút.

A Londonba tervezett új beruházásokat is a Healthy Streets (Egészséges utak) elnevezésű kezdeményezéssel összhangban tervezik meg, hogy sétára, biciklizésre és a tömegközlekedési eszközök fokozottabb használatára ösztönözzék a londoniakat.

Khan szerint a főváros lakói számára az autómentes létnek kellene lennie a "költséghatékonyabb, és egyben legbiztonságosabb és a legkényelmesebb opciónak".

A polgármester célja, hogy 2041-re a fővároson belüli utazásaik 80 százalékát gyalog, kerékpárral, vagy tömegközlekedéssel bonyolítsák a londoniak. Jelenleg a helyiek 64 százaléka él ezekkel a lehetőségekkel.

Khan szerint a következő 25 évben a jelenlegi 8,7 millióról 10,5 millió főre fog nőni London lakossága, ami napi szinten több mint öt millióval több utazást fog jelenti a város közlekedési hálózatában.

A célok között szerepel továbbá, hogy a londoniak

legalább 20 percnyi aktív helyváltoztató mozgást végezzenek naponta,

segítve ezzel az egészségük megőrzését. "Az idő előtti elhalálozások okainak, köztük a két legnagyobb gyilkos, a szívbetegség és a rák hátterében álló okoknak a többsége a mozgásszegény életmódra vezethető vissza" - mondta a Városháza egyik szóvivője, hozzátéve, hogy a közúti közlekedés kulcsszerepet játszik a londoni levegő szennyezésében.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×