INFORÁDIÓ
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla

london

közlekedés

sadiq khan

Drasztikus tervet jelentett be a londoni polgármester

InfoRádió / MTI

A londoni autósforgalom drasztikus visszaszorításáról szóló tervet ismertetett a héten a brit főváros polgármestere, Sadiq Khan, akinek célja, hogy 2041-re a fővároson belüli utazásaik 80 százalékát gyalog, kerékpárral, vagy tömegközlekedéssel bonyolítsák a londoniak.

A polgármester új közlekedési stratégiájának első vázlatában ismertetett célok közé tartozik, hogy napi szinten három millióval csökkenjen az autós utazások száma Londonban, továbbá annak biztosítása, hogy a lakóhelyek 70 százalékának 400 méteres körzetében legyen kiváló minőségű, biztonságos kerékpárút.

A Londonba tervezett új beruházásokat is a Healthy Streets (Egészséges utak) elnevezésű kezdeményezéssel összhangban tervezik meg, hogy sétára, biciklizésre és a tömegközlekedési eszközök fokozottabb használatára ösztönözzék a londoniakat.

Khan szerint a főváros lakói számára az autómentes létnek kellene lennie a "költséghatékonyabb, és egyben legbiztonságosabb és a legkényelmesebb opciónak".

A polgármester célja, hogy 2041-re a fővároson belüli utazásaik 80 százalékát gyalog, kerékpárral, vagy tömegközlekedéssel bonyolítsák a londoniak. Jelenleg a helyiek 64 százaléka él ezekkel a lehetőségekkel.

Khan szerint a következő 25 évben a jelenlegi 8,7 millióról 10,5 millió főre fog nőni London lakossága, ami napi szinten több mint öt millióval több utazást fog jelenti a város közlekedési hálózatában.

A célok között szerepel továbbá, hogy a londoniak

legalább 20 percnyi aktív helyváltoztató mozgást végezzenek naponta,

segítve ezzel az egészségük megőrzését. "Az idő előtti elhalálozások okainak, köztük a két legnagyobb gyilkos, a szívbetegség és a rák hátterében álló okoknak a többsége a mozgásszegény életmódra vezethető vissza" - mondta a Városháza egyik szóvivője, hozzátéve, hogy a közúti közlekedés kulcsszerepet játszik a londoni levegő szennyezésében.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018