INFORÁDIÓ
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka

sadiq khan

2021.07.27. 18:43

Viharveszély Angliában, újra lecsaphat az égi ár

Nagy-Britanniában csütörtökig van érvényben a potenciális áradásokról szóló figyelmeztetés. A vasárnapi masszív esőzések nyomán Londonban kórházak baleseti osztályai és metróállomások zártak be és néhány út ideiglenesen járhatatlanná vált.
2020.09.21. 16:58

Brutális figyelmeztetés és bírság a karanténszegő briteknek

Nagy-Britanniában egy újabb országos karantén ötletét mérlegeli a kormány. Az ok: ismét meredeken emelkedik a napi Covid-19 fertőzések száma. A szigorítások részeként csillagászati összegre emelik a karantént megsértők büntetését.
2019.12.01. 10:09

Álsofőrök miatt bukhatja legnagyobb európai piacát az Uber

A brit főváros ismét a kitiltással fenyegeti a népszerű internetes taxiközvetítő céget, az Ubert. Az ok: több ezer olyan fuvar, melynek során hamis identitást feltöltő és akár biztosítás nélküli álsofőrök fuvarozták az utasokat.
2018.11.08. 18:19

Már a kisiskolások is késekkel járnak Londonban

A londoni polgármester szerint akár egy nemzedékig tarthat, mire vissza tudják szorítani a brit fővárosban elharapózott bűnözést. Az elmúlt néhány nap során hét embert késeltek meg az utcákon, öten meghaltak. Egy román áldozat családja azt mondta: inkább hazaköltöznek.
2018.09.16. 12:33

Új brexit-népszavazást javasoltak

London polgármestere szerint népszavazást kell tartani a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, mivel mára kiderült, hogy a kilépés - különösen a feltételekről szóló megállapodás elmaradása esetén - súlyos gazdasági károkat okoz Nagy-Britanniának.
2018.04.10. 17:03

London szembemegy Nagy-Britanniával

London népessége majdnem akkora, mint egész Magyarországé. Nem mindegy, kik vezetik, és hogyan. 1965 óta adminisztratív szempontból is többször változott a városvezetés jellege, és állt London élén munkáspárti főpolgármester éppúgy, mint konzervatív párti. Többnyire éppen ellenkezőleg azzal, hogy melyik párt vezette az országot. Ez néha konfliktusokhoz vezetett, máskor, megfelelő diplomáciai érzékkel, és főként eredményes várospolitikával, elkerülhetővé váltak a súrlódások. 
2017.12.01. 15:27

Folytatódik a szócsata Trump és London között

Egy brit szélsőjobboldali szervezet három iszlámellenes videója jelent meg Donald Trump elnök Twitter-oldalán, amelynek 43 millió követője van. Theresa May szóvivője rosszallását fejezte ki emiatt, ellenezve a gyűlölködés szítását. Donald Trump erre azt üzente a brit kormányfőnek, hogy törődjön a saját dolgával és a nagy-britanniai muszlim atrocitásokkal. “Mi jól vagyunk” – tette hozzá. Válasza nem mindenkinek tetszett: a londoni főpolgármester javasolta, hogy vonják vissza Donald Trump meghívását a nagy-britanniai állami látogatásra.
2017.06.22. 14:32

Drasztikus tervet jelentett be a londoni polgármester

A londoni autósforgalom drasztikus visszaszorításáról szóló tervet ismertetett a héten a brit főváros polgármestere, Sadiq Khan, akinek célja, hogy 2041-re a fővároson belüli utazásaik 80 százalékát gyalog, kerékpárral, vagy tömegközlekedéssel bonyolítsák a londoniak.
2017.04.20. 13:03

Sokkoló hírt közölt a főpolgármester

London elvesztette pubjainak negyedét az elmúlt 15 évben - számolt be egy jelentésben a brit főváros polgármestere, akit saját bevallása szerint "sokkoltak" a legfrissebb statisztikák.
2016.12.07. 15:50

Ők Európa leginkább meghatározó személyiségei

Sadiq Khan londoni polgármestert választotta idén a Politico című hírportál az Európa sorsára jövőre várhatóan a legnagyobb befolyást gyakorló személyiségnek. A szerdán közzétett, 28 tagú listán a tizedik helyen szerepel Soros György magyar származású milliárdos üzletember.
2016.05.08. 06:30

Sadiq Khan: London új polgármesterének sztorija

A munkáspárti Sadiq Khant megválasztották, ő London új polgármestere. De ki is az az ember, aki felelős lesz a brit fővárosért a következő négy évben? A BBC megválaszolja a kérdést.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018