INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

brüsszel

robbanás

főpályaudvar

Robbanás a brüsszeli főpályaudvaron

Robbanás a brüsszeli főpályaudvaron

InfoRádió

Kiürítették a brüsszeli főpályaudvart kedden este, miután robbanás történt és lövések hallatszottak. A belga hatóságok meghiúsított terrortámadásként kezelik a történteket.

A BBC közlése szerint egy robbanószerrel felszerelt övet viselő férfit tettek ártalmatlanná a katonák a főpályaudvaron. Utána következett be a robbanás, amely a hírek szerint senkit sem sebesített meg.

A közelben járőröző rendőrök meglőtték a támadót, aki súlyosan megsebesült, de állítólag nem halt meg.

A La Libre Belgique című napilap arról számolt be, hogy szemtanúk egy "Allahu Akbar!" (Allah a leghatalmasabb) kiáltást hallottak, majd egy robbanást és lövéseket.

Robbanás a brüsszeli főpályaudvaron

Pierre Meys, a brüsszeli tűzoltóság szóvivője megerősítette, hogy egy kisebb robbanás történt, további részleteket azonban nem közölt. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint tűzszerészeket várnak a helyszínre.

Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője bejelentette, hogy meghiúsított terrortámadásként kezelik a történteket.

A tudósítások szerint pánik tört ki a helyiekkel és turistákkal zsúfolt környéken, ahol a rendőrök nagy erőkkel jelen vannak.

Robbanás a brüsszeli főpályaudvaron

Nicolas Van Herrewegen, a vasúttársaság alkalmazottja azt mondta, az "Allahu Akbar" kiáltás után a merénylő egy poggyászkocsit robbantott fel - idézte az AFP. "Nem volt kifejezetten nagy robbanás, de a hatása nagy volt" - mondta a szemtanú.

Brüsszelben a főteret, a Grand Place-t is kiürítették. A rendőrség közlése szerint a helyzete az ellenőrzésük alatt tartják.

A katonák az állomáson és a főtéren lévő éttermeket és boltokat bezáratták és a redőnyöket leeresztették. A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros több pályaudvarán, a metróvonalakat lezárták és a buszok sem közlekednek.

Robbanás a brüsszeli főpályaudvaron

A belga La Libre lapnak nyilatkozó szemtanúk szerint a férfi, akit a katonák lelőttek, hátizsákot és robbanó övet viselt, és akkor élesítette a robbanószerkezetet, amikor az állomáson lévő katonák felfigyeltek rá.

"Amikor beléptünk az állomásra, éppen a biztonsági emberek evakuálták azt. Körülnéztünk, és láttuk, hogy az emberek az utcára futnak fedezéket keresve. Mi is ezt tettük"

- mondta a BBC-nek  Arash Aazami szemtanú. 

2016 márciusában 32 ember vesztette életét egy terrortámadásban Brüsszelben, amelynek elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára. 

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018