eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kilép a kormányból a megvádolt francia miniszter

Emmanuel Macron francia államfő azt kérte az egy korábbi ingatlanfejlesztési ügy miatt ügyészi vizsgálat alá került Richard Ferrand területfejlesztési minisztertől, hogy lépjen a ki kormányból és a nemzetgyűlési választásokon abszolút többséget szerzett elnöki mozgalom, a Köztársaság lendületben (LREM) frakcióvezetője legyen - közölte hétfő este az elnöki hivatal.

A köztársasági elnök fogadta a tárcavezetőt, mielőtt Edouard Philippe miniszterelnökkel egyeztetett a kormányátalakításról. Richard Ferrand megerősítette az információt és jelezte: "elfogadja az ajánlatot".

A volt szocialista politikus, akit vasárnap az LREM színeiben újraválasztottak képviselőnek, egy biztosítótársaság vezetőjeként 2011-ben élettársától bérelt a biztosító számára irodát, s ezzel a magánjogi szerződéssel a pár személyes haszonszerzéssel gyanúsítható.

Új kormány

Emmanuel Macron hétfő este ismét kinevezte Edouard Philippe-et miniszterelnöknek, miután a köztársasági hagyományoknak megfelelően a kormányfő benyújtotta lemondását a nemzetgyűlési választásokat követően - közölte a francia elnöki hivatal.

Az Élysée-palota közleménye szerint az új kormánynak szerda estig kell megalakulnia.

A köztársasági hagyománynak megfelelően a parlamenti választások másnapján Edouard Philippe miniszterelnök benyújtotta kormánya lemondását az államfőnek, aki azt elfogadta, majd ismét kinevezte, és megbízta egy új kormány megalakításával" - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×