eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Amerikai ügyvivő: támogatjuk Magyarországot saját határai megvédésében

Amerikai ügyvivő: támogatjuk Magyarországot saját határai megvédésében

Az Egyesült Államok kormánya sosem kritizálta a budapesti kabinetet azért, mert a határon kerítést emelt - mondta az InfoRádiónak a Budapesten működő amerikai nagykövetség vezetője. David Kostelancik ideiglenes ügyvivő jelezte, azt igénylik, hogy a határra érkezők emberi jogait tartsák tiszteletben.

Az Egyesült Államok kormánya sosem kritizálta a budapesti kabinetet azért, mert a határon kerítést emelt - mondta InfoRádiónak David Kostelancik arra a felvetésre, hogy Magyarország sok kritikát kapott, amiért kerítést emelt a déli határán, miközben a mexikói-amerikai határon lévő fal helyett Donald Trump sokkal nagyobb, erősebb falat szeretne építtetni. Az ideiglenes ügyvivő azt mondta, csak arra mutattak rá, hogy a magyar kormány ne feledkezzen meg a nemzetközi kötelezettségei teljesítéséről, hogy tartsa tiszteletben a határain átkelő emberek jogait, és adja meg nekik a lehetőséget, hogy élhessenek jogaikkal, bizonyos esetekben mint menekültek.

"Az Egyesült Államok támogatja a magyar, illetve más európai államok erőfeszítéseit, amelyeket határaik megvédése érdekében fejtenek ki. Minden ország szuverén joga határainak biztonságát szavatolni, illetve megtenni a szükséges lépéseket ezen cél elérése érdekében" - mondta David Kostelancik. 

A mexikói határon épült falról úgy nyilatkozott, nagyon fontos, hogy az érintett állam minden esetben tartsa be a nemzetközi kötelezettességeit és saját törvényeit azon emberek esetében, akik átkelnek a határon, tiszteletben kell tartani az emberi jogaikat.

"Támogatjuk Magyarországot saját határai megvédésében, csak azt kértük a magyar kormánytól, amit a saját kormányunktól és másoktól is kérünk, hogy garantálja az emberi jogokat, megfelelően bírálja el a benyújtott kérvényeket" - mondta az amerikai diplomata.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:43
×
×
×
×