INFORÁDIÓ 
2020. május 27. szerda
Hella

hírek

inforádió

külföld

fülöp-szigetek

gyilkosság

szilveszter

fegyver

lövés

A külügy is nyomoz a meggyilkolt magyar férfi ügyében

Infostart / InfoRádió

A Fülöp-szigetek rendőrsége megerősítette a külügyi tárca kérdésére, hogy egy magyar férfit lőtt le szomszédja a hétvégén.

A Fülöp-szigeteken található Iloilo városa melletti Pavia egyik lakóparkjában, menyasszonyával élt az a 37 éves magyar férfi, akit helyi idő szerint vasárnap hajnalban, szomszédja lőtt le egy 45-ös kaliberű pisztollyal.

Az ABS-CBN hírportál beszámolója alapján éjfél után fél órával a magyar férfi, Melczer Dániel megkérte a lakópark biztonsági őreit, hogy bírják rá szembeszomszédját a petárdázás befejezésére, mert ő már aludni szeretne. Ezt a biztonsági őrök meg is tették, és a szomszéd nem ellenkezett.

Az őrök folytatták szokásos ellenőrző körútjukat, ám később egy sikolyt hallottak és visszatértek a helyszínre: a szomszéd kezében tartotta a 45-ös kaliberű pisztolyt, amit elkoboztak, ám nem jelentették az incidenst.

Nagyjából hajnali 3 körül a férfi menyasszonya felébredt, és mivel nem találta vőlegényét, keresésére indult, majd a hátsó kertben találta meg holttestét. Segítséget kért és a rendőrséget csak ekkor értesítették.

A szomszéd, akinél egy másik – 9 mm-es – pisztolyt is találtak, elismerte, hogy ő lőtte le a magyar férfit, aki állítólag előzőleg megrugdosta, ezért vesztette el türelmét és vette elő fegyverét.

A Külgazdasági- és Külügyminisztérium szóvivője megkeresésünkre megerősítette, hogy valóban magyar állampolgár az érintett, ám aláhúzta, hogy a Fülöp-szigeteki hatóságok számos kérdésre nem adtak még választ. Menczer Tamást hallják.

A gyilkosság körülményeivel kapcsolatban még több tisztázatlan kérdés van, az időpontokkal, történésekkel kapcsolatban még megfogalmaztunk olyan kérdéseket, amelyekre mostanáig a rendőrség nem adott választ, de várjuk ezeket a válaszokat és folyamatosan sürgetjük őket” - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium szóvivője.

A magyar pár a híradások alapján két éve élt Iloilóban, ahol egy éttermet üzemeltetett.

Kapcsolódó hang

Csendet szeretett volna, ezért lőtték le a magyar férfit a Fülöp-szigeteken
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018