eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Merkel: sokkal jobb lett a menekülthelyzet

Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt előretörése kihívás a szövetségi parlament (Bundestag) valamennyi pártjának, megbirkózni pedig csak úgy lehet vele, ha mindenki ragaszkodik az igazsághoz, és mérsékelt hangnemben politizál - mondta a német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke.

Angela Merkel a Mecklenburg-Elő-Pomerániában tartott választás eredményeiről szólva kiemelte: nem szabad bekapcsolódni a "nyelvi eldurvulás" folyamatába, és nem szabad követni azokat, akik "lózungokra és látszólag egyszerű megoldásokra" építenek.

Komolyan kell venni a választók aggodalmait, önkritikusan meg kell vizsgálni, hogy mit kell másként csinálni, és ragaszkodni kell a tényekhez. "Ha kitartunk az igazság mellett, visszanyerjük a legfontosabbat, amire szükségünk van: az emberek bizalmát" - mondta Angela Merkel.

Beszélt arról is, hogy a változás az élet velejárója és jót is hozhat, de a legfontosabb dolgok nem változnak, "Németország Németország marad".

Az őszi parlamenti szezon hagyományosan legfontosabb eseményén, a jövő évi költségvetésnek a kancellári hivatal fejezetéről szóló vitájában Merkel kiemelte: a Bundestag pártjainak végig kell gondolniuk, hogy miként adhatnak "tartást és orientációt" az embereknek úgy, hogy ellenállnak a "látszólag egyszerű megoldásokat" hirdető erőknek.

A menekültügyi helyzetről azt mondta, hogy az sokkal jobb, mint egy éve, de van még tennivaló, és "az európai szolidaritás kívánnivalót hagy maga után".

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×