eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megint kivégeztek egy tisztségviselőt Észak-Koreában

Újabb tisztogatási hullám kezdődhetett Észak-Koreában: szerdán dél-koreai források arról számoltak be, hogy Észak-Koreában még júliusban kivégezték Kim Jong Dzsin észak-koreai miniszterelnök-helyettest és a rezsim két további tisztségviselőjét átnevelő táborba küldték.

Jong Jun He, a dél-koreai országegyesítési tárca szóvivője egy sajtótájékoztatón számolt be az oktatási tárca vezetését is ellátó Kim Jong Dzsin haláláról.

Egy névtelenül nyilatkozó dél-koreai tisztségviselő arról számolt be, hogy a miniszterelnök-helyettest néhány héttel korábban "párt- és forradalomellenes politikai agitátornak" bélyegezték, majd agyonlőtték.

A dél-koreai országegyesítési minisztérium azt is megerősítette, hogy két magas rangú észak-koreai tisztségviselőt átnevelő táborba küldtek, köztük a két Korea közötti kapcsolatok egyik legfőbb illetékesét, Kim Jong Csolt.

Előző nap a Dzsungang Ilbo című dél-koreai lap arról számolt be, hogy nyilvánosan, légvédelmi fegyverrel végezték ki augusztusban Észak-Korea egyik korábbi mezőgazdasági miniszterét, valamint az oktatási tárca egyik munkatársát, aki elaludt egy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető elnökletével megtartott értekezleten.

Kim Dzsong Un apja halálát követő, 2011-es hatalomátvétele óta széles körű tisztogatást végzett a katonai és politikai vezetés soraiban. Nagynénje férjét, Dzsang Szong Teket 2013 decemberében végeztette ki az államhatalom megdöntésére szőtt összeesküvés vádjával.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×