eur:
393.9
usd:
368.37
bux:
65847.68
2024. április 23. kedd Béla

Szolgálatba álltak az első vadászpilótanők Indiában

Szolgálatba álltak szombaton az indiai légierő első vadászpilótanői.

Bavana Kant, Mohana Szing és Avani Csaturvedi az indiai légierő haidarábádi akadémiáján vált kadétból vadászpilótává, de még további egyéves kiképzésen kell átesnie, mielőtt a botkormányhoz ülhet.

"Nem kivételeztek velünk. Fizikai teljesítőképesség és szellemi felkészültség terén ugyanazoknak a feltételeknek kellett megfelelnünk" - mondta Szing.

Eredetileg hat hölgy veselkedett neki a feladatnak, hogy India első vadászpilótanői között legyen, de csak hármuknak sikerült leküzdeniük az akadályokat.

India tavaly októberben engedélyezte, hogy nők is jelentkezhessenek vadászpilótának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×