eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egyre több a halálos áldozata a tomboló viharnak Lengyelországban

Négy ember meghalt, többen megsérültek a Lengyelországban péntek hajnal óta tomboló viharban, mintegy 90 ezer háztartás áram nélkül maradt, a letört faágak eltorlaszoltak több országutat - számolt be erről az onet.pl lengyel hírportál.

Az ország egészét sújtó ítéletidő miatt a tűzoltók 3 ezer alkalommal avatkoztak be. A viharos szél fákat döntött ki, megrongálta a házakat, az áramvezetékeket.

A közép-lengyelországi Lódz környékén fa dőlt egy személygépkocsira, a benne ülő vezető belehalt sérüléseibe, utastársait kórházban ápolják. Az északkelet-lengyelországi Elblagban egy asszony a Babica folyóba fulladt, miután a hirtelen megáradt víz magával sodorta a kishidat, melyen éppen átkelt. A kelet-lengyelországi mazóviai vajdaságban a szél által megrongált raktár fala agyonnyomott egy férfit. Hasonló eset történt az észak-lengyelországi varmia-mazúriai vajdaságban is.

A dél-kelet-lengyelországi Nowe Bystre községben egy letört faág egy háromgyerekes asszonyra zuhant. A nő és kétéves lánya súlyosan megsérült, két további gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett.

Varsóban a délutáni vihar fákat döntött le, ennek következtében autók rongálódtak meg, akadozik a villamosközlekedés is.

A Magas Tátrában óránként 150 kilométeres széllökések voltak. A vihar a tengermelléken is tombol. Emiatt késett annak a gázszállító hajónak a befutása is, amely katari cseppfolyós földgázt (LNG) szállított a Swinoujscie gázkikötőbe. A gázterminált ezzel az első - nem tesztjellegű, hanem a hálózatba való továbbításra szánt - szállítmánnyal péntek délután végül teljes üzembe helyezték.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×