INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

nagy-britannia

tűsarkú cipő

szexista mocskolódás

közösségi média

A parlament elé kerülhet a tűsarkú cipő munkahelyi betiltására szólító felhívás

InfoRádió / MTI

Két nap alatt több mint százezren írták alá azt a felhívást, amely a tűsarki cipő kötelező munkahelyi viselésének tilalmát szorgalmazza Nagy-Britanniában, a rendelkezést valószínűleg a parlament elé kerül.

A 27 éves Nicola Thorpot tűsarkú cipő viselésére cége, a Portico kérte fel, amely a PwC könyvvizsgáló számára közvetít recepciós munkatársakat. Mivel a nő nem volt hajlandó öt-tíz centiméter magas sarkú cipőt hordani, hazaküldték munkahelyéről. "Napi kilenc órát kellett dolgoznom, ügyfeleket kellett kísérgetnem. Közöltem, hogy képtelen vagyok erre tűsarkúban" - magyarázta a BBC-nek Thorp.

Kedd este tette közzé felhívását, amelyet csütörtök délutánra 106 ezren írták alá.

A Portico azóta visszavonta a rendelkezést, bejelentve, hogy "azonnali hatállyal valamennyi kolléganő viselhet lapos sarkú cipőt".

A PwC közölte, hogy a Thorpra vonatkozó öltözködési szabályzatot nem a cég fogalmazta meg.

"Elsöprő többség, ami azt mutatja, hogy ez egy fontos kérdés. Elindított egy párbeszédet a nők körében arról, hogyan érzik magukat a munkában, miként öltözködnek" - reagált Thorp a nem várt sikerre. Hozzátette, hogy szexista mocskolódásokat is kapott a közösségi médiában, amikor megjelent története.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018