eur:
389.82
usd:
362.84
bux:
68086.12
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Navracsics megemlékezése a Charlie Hebdo elleni merénylet áldozatairól

A tavalyi párizsi terrortámadások áldozatai arra ébresztették rá Európát, hogy közösen kell cselekednie, határozottan kell küzdenie a megosztottság ellen, valamint nyitott és befogadó közösséggé kell válnia - írta a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap szerkesztősége ellen csaknem egy éve elkövetett merénylet áldozataira emlékezve Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos szerdán Brüsszelben kiadott közleményében.

Az oktatásnak és közösségben megélt ifjúsági tevékenységeknek döntő szerepük van a közösségek létrejöttében, ezáltal a megosztottság megszüntetésében. Az unió szakbizottsága mind a 28 tagállammal együtt azon dolgozik, hogy az európai fiatalok megtalálják helyüket a társadalomban - hangsúlyozta az uniós biztos.

A szakbizottság elkötelezett a civil és szociális értékek támogatásában, ezért további támogatást biztosított a határokon átívelő oktatási és ösztöndíjprogramoknak a nemzetközi kapcsolatok erősítése érdekében.

Navracsics Tibor reményét fejezte ki, hogy ezek a lépések jövőt biztosítanak és képesek megakadályozni szélsőséges eszmék terjedését, a fiatalok radikalizálódását.

Tavaly január 7-én két szélsőséges iszlamista megtámadta a Charlie Hebdo című szatirikus francia lap párizsi szerkesztőségét, és megölt tizenkét embert, majd elmenekült. Egy nappal később egy harmadik iszlamista a francia főváros egyik külvárosában megölt egy rendőrnőt, majd január 9-én túszokat ejtett egy párizsi kóser élelmiszerboltban. A túszdráma négy halálos áldozatot szedett. A francia rendőrség még aznap végzett mindhárom elkövetővel.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×